• U bent ingelogd als:

Saestum mist de slag op het middenveld

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 De staff van Saestum had na de winter stop een goede voorbereing in elkaar geknutseld om goed voorbereid competitief  het nieuwe jaar aan te vangen. 

Ondanks de goede resultaten in de voorbereiding begonnen we vandaag met het volste vertrouwen aan de wedstrijd tegen Vriendenschaar .

In de eerste 10 minuten nam Saestum dan ook direct het initiatief  en zette de ploeg van de gastheren onder druk. Kleine mogelijkheden werden gecreëerd, maar echt de trekker  overhalen, daar ontbrak het aan.

Na deze 10 minuten kantelde de wedstrijd en werd het initiatief overgenomen door de thuisploeg.  Van het goede spel van de eerste 10 minuten was niets meer over. Op het middenveld werd Saestum volledig overlopen door de thuisploeg .  Door het constant wisselen van positie door de spelers van de thuisploeg verloor de ploeg va Ingmar de Jong volledig de greep op de wedstrijd.

Gelukkig voor de bezoekers stond ook het vizier van Vriendenschaar niet op scherp. Diverse mogelijkheden werden door de thuisploeg om zeep geholpen of door goed ingrijpen van doelman Bas Hoekstra werd erger voorkomen.

Vooral uit de te nemen cornerballen stichtte de  aanval van Vriendenschaar veel onrust in de verdediging van Saestum. Met kunst en vliegwerk hield Saestum het doel schoon.

Het begon er op te lijken dat de rust met en brilstand werd bereikt maar in de 46e  minuut werd door goed doorzetten van de nummer 10 van Vriendenschaar dan toch de verdiende 1-0 op het scorebord gezet. Kort hierop floot de goed leidende scheidsrechter van Beek uit Cothen  voor de rust.

Ingmar de Jong dacht door het inbrengen van Ilias Akharouid wat meer dreigend te spelen en de druk op de verdediging van de thuisploeg te vergroten. Helaas gaf dit niet het gewenste resultaat.  Vriendenschaar bleef het initiatief houden, wat tot diverse mogelijkheden leidde voor de thuisploeg, maar deze vonden steeds de goed keepende Bas Hoekstra op hun pad waardoor ze de 1-0 voorsprong niet konden uitbreiden.

Saestum creëerde toch ook wel diverse mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren, maar helaas volgde de scheidrechters  met enige regelmaat het onnodig vlaggen voor buitenspel van de ass van de thuisploeg. Zelfs bij een terugspeelbal van een eigen speler van de thuisploeg werd de vlag omhoog gestoken voor vermeend buitenspel.

Ingmar de Jong bracht het laatste kwartier nog Mitchell Edelbroek voor Robin Eerkens en Shaquil van Ewijk  voor Wouter Outmans in  om alsnog met wat verse spelers de gelijkmaker te forceren, maar ook deze maatregel leidde niet tot het beoogde resultaat.

De ploeg van Saestum mocht na het laatste fluitsignaal van scheidrechter van Beek het vizier richten op de eerst volgende thuiswedstrijd tegen Brederodus uit Vianen, want de 1-0 nederlaag was een verdiende overwinning voor de thuisploeg.

De mannen van Saestum waren vanmiddag

Bas hoekstra,  Jeffrey van Maanen©,  Glenn van Greuningen, Just Pouw,  Anass Akharouid,  Jordao Bakkenes,  Luuk Bruijnis,  Wouter Outmans,  Robin Eerkens,  Bart de Greef,  Mitchell Edelbroek,  Shaquill van Ewijk, Ilias Akharouid en Erik van Zwieten