• U bent ingelogd als:

Saestum kan overwinningsreeks VVZA niet stoppen.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Vanmiddag ging SAESTUM naar Amersfoort om tegen VVZA te spelen en om te proberen de aan de reeks overwinningen van de thuisploeg een einde te maken. Zonder de vertrouwde spitsen zal dit een hele toer worden. 

 

Zonder de vertrouwde Maykel Tak die wegens ziekte afwezig was begon Saestum aan zijn taak de wedstrijd in Amersfoort tot een goed einde te brengen. In de eerste 5 minuten van de wedstrijd bleek dat de thuisploeg daar heel anders over dacht. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidrechter H.Sio schroefde de aanvallers van de thuisploeg de verdediging van Saestum de duimschroeven aan.

Na deze 5 minuten begon Saestum langzaam in de wedstrijd te komen want in de 8e minuut mocht Mano zich vanaf de linkerkant, freewheelend het strafschop gebied inlopen van VVZA, helaas werd zijn assist door geen van de spelers van Saestum beroerd.

Het spel golfde in die periode van het ene naar het andere doel. De fysiek sterke achterhoede van de thuisploeg hielden de aanvallers van Saestum goed in toom. Andersom konden de aanvallers van de thuisploeg ook geen gevaar stichten. Ze vielen dan wel veel aan, maar tot echt gevaar leidde dit niet, want wederom stond sluitpost Chris Engel wederom zijn mannetje.  Vooral in 1 tegen 1 situatie is hij bijna niet te verslaan.

Toch moest de ploeg van Saestum in de 22e minuut toestaan dat VVZA met 1-0 voorkwam  een corner vanaf links kon onbelemmerd door een van de aanvallers achter Chris gekopt worden.

Nog geen minuut later werd een goede aanval van Saestum door Nick Garia afgesloten, door goed ingrijpen van de doelman werd de gelijkmaker voorkomen.

In de 25e minuut werd wederom door goed ingrijpen van Chris Engel de 2-0 van VVZA voorkomen.

Chris werd bij deze aanval licht geblesseerd, maar kon na behandeling van onze verzorger de wedstrijd voortzetten.

 

In de 30e minuut werd een aanval van VVZA met een schot voorlangs het doel afgesloten. Het was in deze periode even billenknijpen voor de ploeg van Saestum.  Door fors ingrijpen van de verdediging van VVZA mocht Saestum diverse vrije schoppen nemen helaas geen van deze vrije schoppen leidde tot het gewenste resultaat.

De rust werd daarom met een 1-0 voorsprong van de thuisploeg bereikt.  

Zonder wissels begon Saestum de 2e helft.  Saestum kwam redelijk goed uit de kleedkamer en zette de thuisploeg achter onder druk. Maar wederom stond de fysiek sterk verdediging van VVZA de lichtvoetige aanvallers in de weg.

In de 50e minuut werd een wederom snelle actie van Mano met een harde charge tot stoppen gedwongen, maar de vrije schop leverde weer niets op.

In de 70e minuut miste Hatim Kaaouss op een haar na met een schitterende kopbal het doel van de tegenstander.

In deze fase van de wedstrijd was Saestum zeker de bovenliggende partij. VVZA kon alleen door lange trappen onder  de druk van Saestum uitkomen. Dat leidde vaak voor aanvallen die dan weer wegens het buitenspel staan van de aanvallers van de thuisploeg moest worden afgefloten. Dit leidde tot veel irritatie bij de thuisploeg, want de gehele achterhoede van VVZA reageerde op de beslissingen van de leidsman.

In de 70e minuut kopte Lhasse Hercules helaas net naast na een goede voorzet van Jordao Bakkenes.

In de 70e minuut mocht de thuisploeg dan toch de 2-0 scoren. Na wederom een lange trap van achter mocht de aanvaller in buitenspel positie de 2-0 scoren.

De thuisploeg was heel blij met dit 2e doelpunt waardoor ze Saestum de definitieve genadeklap gaven. De jonge ploeg van Saestum kon de kracht niet meer opbrengen de stand nog te veranderen en moesten toezien dat VVZA zijn reeks van overwinningen kon voort zetten.

As zondag komt HDS op visite. Een ploeg die in het verleden nog weleens voor een verrassing zorgde op het sportpark a/d Noordweg dus Saestum let op je tellen.