• U bent ingelogd als:

SAESTUM in afwerking beter als Eldenia

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Vanmiddag moest de ploeg uit de Kroost het opnemen tegen een ploeg waar nog nooit tegen gespeeld was in het verleden. Door de nieuwe indeling komt Saestum diverse nieuwe tegenstanders tegen. Aangezien bij het publiceren van de nieuwe indeling van de competitie 2016/2017 een ieder nog zo zijn bedenking had lijkt in ieder er al een beetje aan gewend.  

Niemand wist eigenlijk wat men er van moest verwachten deze middag. Eldenia was binnen Saestum alleen bekent door de dames.

Vanaf het eerste fluitsignaal testen beiden ploegen elkaar om te kijken waar de mogelijkheden lagen.

De eerste 20 minuten kregen beiden ploegen mogelijkheden om de score te openen waarbij Saestum wel de beste kansen kreeg.

De spitsten van Saestum gingen slordig om met de hun geboden kansen. De tegenstander kwam zo af en toe gevaarlijk door vooral door de goed spelende nr 5 een opkomende linksback, maar o.l.v captain Jefrrey van Maaanen hielden ze de aanvallers van de bezoekers ver van hun doel vandaan. En mochten ze  wat dichter bij komen dan stond keeper Chris Engel  op zijn stek.

Toch waren het de aanvallers uit Arnhem die in de 26e min  de 0-1 maakten, een snelle aanval verraste de verdediging van Saestum .

Na deze wat onverwachte opgelopen achterstand nam Saestum weer vlug het initiatie over om zo snel mogelijk de aansluiter te maken. De aanwezige supporters moesten toch nog wachten tot de 42e minuut om hun armen de lucht in te steken.  Luuk Bruijnis was de gelukkige om de gelijkmaker achter de doelman van Eldenia tegen de touwen te schieten.

 

Maykel Tak gebruikte de rust om zijn ploeg de nodige instructies te geven om Eldenia de definitieve nekslag toe te brengen.

Vanaf het fluitsignaal voor de 2e helft nam Saestum het initiatief. Van alle kanten werd het doel van de tegenstander onder vuur genomen en dit leidde in de 55e min tot de verdiende voorsprong. Yoeri Pot zette en aanval op over rechts waarbij hij  4 5 verdedigers van de bezoekers zijn hielen liet zien om zo de linkerkant te bereiken en zo de 2-1 te scoren. Luid applaus van de supporters was zijn deel.

Saestum bleef het doel van de tegenstanders bestoken. De trainer van de bezoekers nam de gok om achterin 1 tegen 1 te gaan spelen. Ja dan vraag je om de definitieve nekslag Yoeri maakte dan ook de 3 en 4 -1 waardoor Saestum in zijn 2e thuiswedstrijd de 3 punten op hun conto konden bijschrijven.

Volgende week gaan we op bezoek bij de FC jeugd een ploeg die de laatste 2weken veel doelpunten hebben tegen gekregen nu aanvallers van Saestum is het jullie beurt.