• U bent ingelogd als:

SAESTUM geeft Vriendenschaar een pak voor hun broek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SAESTUM VRIENDENSCHAAR

14E min Nick Garia                1-0

39E  min Annass Akharouid 2-0

44e  min Yoeri Pot 3-0

55e  min Yoeri Pot 4-0

90e min Jeffrey van Maanen  

 

Voor de wedstrijd kregen de mannen van Saestum van trainer Maykel Tak een duidelijke opdracht, het verlies in Culemborg revancheren en koste wat kost winnen om mee te blijven doen om de bovenste plekken. De weersomstandigheden waren verre van ideaal maar dit deerde de thuisploeg niet, Saestum vloog werkelijk uit de startblokken.

Dit spel betaalde zich in de 20e minuut uit, een zeer bekeken en verzorgde aanval bracht Nick Garia alleen voor de keeper. Lang hoefde hij niet te denken  en bekeken schoot hij de 1-0 binnen.

De ploeg van Maykel Tak bleef druk zetten en kansen creëren, op de 2-0 hoefden de supporters dan ook niet lang te wachten, na een perfect opgezette en vloeiende aanval kon Anass Akharouid de 2-0 op het conto van Saestum laten bijschrijven.

Vriendenschaar kon vandaag proberen om aansluiting te vinden, het ontbrak de mannen uit Culemborg echter aan bezieling en scherpte. De verdediging van Saestum stond vandaag als een huis en er was geen doorkomen aan voor Vriendenschaar.

Saestum daarentegen bleef de druk opvoeren met verzorgd en aanvallend spel en vlak voor rust kon Youri Pot de 3-0 laten bijschrijven.

Na rust veranderde er weinig in het spelbeeld, hoewel Saestum wat behoudender ging spelen om de voorsprong vast te houden bleef het kansen creëren, Dat Youri Pot na 10  minuten in de tweede helft de 4-0 aantekende was dan ook geen verrassing.

Ondanks dat Saestum door twee onnodige gele kaarten voor Jordao Bakkenes (61emin) met tien man verder moest kwam het niet meer in gevaar.

Tegen het einde van de wedstrijd werden Mitchell Edelbroek, Nick Garia  en ‘man of the match’ Youri Pot nog gewisseld voor respectievelijk Niels Grevelman, good old Wouter Mullink  en Jelle Schut.

Terwijl het weer slechter werd en de wedstrijd  naar het einde kabbelde was daar ineens toch nog de 5-0 van Jeffrey van Maanen, de spreekwoordelijke kers op de taart vanmiddag. Na deze goal vond ook de scheids het welletjes en zo kwam ere en einde aan een mooie voetbalmiddag.

De mannen van Maykel Tak kunnen op basis wat ze vandaag hebben laten zien de rest van de competitie met vertrouwen tegemoet zien. Saestum mag trots zijn op deze zeer jonge en met bezieling spelende ploeg.