• U bent ingelogd als:

SAESTUM geeft in 2 minuten overwinning uit handen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Scoreverloop

8emin 1-0

23 min 1-1 Mano Bakkenes

29 min 2-1

65 min 2-2 Jeffrey van Maanen strafschop

71 min 2-3 Annas Akharouid

72 min 2-4 Mano Bakkenes

78 min 3-4

79 min 4-4 

Saestum trad zondagmiddag aan tegen Brederodes uit Vianen. Een ploeg die op dit moment de 10e plaats inneemt in de rangschikking.

Trainer Maykel Tak hamert er al weken op dat in de komende wedstrijden van deze competitie geconcentreerd begonnen zal moeten worden en iedereen de intentie moet hebben om vroeg op een voorsprong te komen. Na 2 minuten lag dan ook bijna de 0-1 in het netje. Een aanval over links kwam voor de schietgrage voeten van Yoeri Pot maar helaas een polletje veranderde de bal van richting waardoor Yoeri de controle over de bal kwijt was en hij deze kans helaas miste.

Saestum bleef druk  zetten maar Brederodes had zijn tactiek aangepast aan de bezoekers. Ze lieten Saestum aanvallen  om daarna met lange ballen de druk weg te nemen en zo hun snelle en handige spitsen te bedienen. Dit zorgde voor veel onrust in de verdediging bij Saestum. Saestum kon geen greep krijgen op het spel van Brederodes en moest lijdzaam toe zien dat de thuisploeg de nodige kansen creëerden. Dit leidde in de 8e minuut tot het eerste tegen doelpunt. Onvoldoende ingrijpen van onze verdediging zette de spits in schiet positie waar hij gretig gebruik van maakte en zo Brederodes op een voorsprong zette.

 

Saestum moest alle zeilen bijzetten om niet op een grotere achterstand te komen van alle kanten bestormde de thuisploeg het doel van de bezoekers. Heel langzaam kwam Saestum toch weer in zijn spel en kon zijn tegenstander weer goed onder druk zetten. De verdedigers van Brederodes probeerde op alle mogelijke manieren Yoeri het spelen te beletten. De leidsman van vanmiddag vergat hiervoor eens de gele kaart te tonen dus de grens was gezet en kon hij doorgaan met het ontregelen van een van de belangrijkste aanvallers van de gasten. Maar in de 23e minuut liet Yoeri hem dan toch zijn hielen zien en bereikte Yoeri aanvaller Mano Bakkenes die simpel de gelijkmaker scoorde.

De ploeg van Maykel Tak dacht dat ze er nu waren en Brederodes nu wel op een grotere achterstand konden zetten, maar helaas wederom door onvoldoende ingrijpen scoorden de thuisploeg in de 29e min toch de 2-1.

Saestum pakte de draad weer op maar konden het Brederodes niet echt moeilijk maken en bereikte zo met een 2-1 achterstand de rust.

 

Maykel Tak probeerde in de rust zijn ploeg weer goed te zetten,  liet de elf van de eerste helft staan en gaf ze de opdracht de thuisploeg direct onder druk te zetten.

Diverse mogelijkheden werden er gecreëerd, maar tot een doelpunt kwam het niet.

In de 65 min mocht Saestum doordat de thuisploeg een aanval van Saestum onrechtmatig probeerde te stoppen een strafschop nemen. Aanvoerder Jeffrey van Maanen onze 1e penalty nemer ging achter de bal staan op elf meter en haalde verwoestend uit. De 2-2 stond eindelijk op het scorebord.

Saestum voerde de druk op en Brederodes probeerde weer door het gebruik van de lange bal hun verdediging van de druk te ontlasten.

Dit hielden ze niet lang vol, want na zo’n 6 minuten na de gelijkmaker mocht Anass zijn kunsten vertonen. Door een mooie individuele actie speelde hij zich volledig vrij en met een ziedend schot vanaf zo n 17 meter legde hij de 2-3 voorsprong achter de verbazend kijkende keeper van de thuisclub. Nog geen minuut daarna gelijk nadat de thuisploeg de bal middenuit had genomen pakte de ploeg van Saestum de bal weer op en mocht ook Yoeri zijn kunsten laten zien helaas kon hij deze niet zelf gelijk afsluiten met een goal. Hij had de hulp van Mano nodig en die greep deze kans met beiden handen aan en maakte zo de 2-4.

Nou nog zo’n 10 minuten spelen en dan op een veilige voorsprong staan, niemand hield nog rekening met een eventuele tegengoal. Maar helaas daar hadden de verdedigers van Saestum een heel andere gedachte over. Een communicatie fout tussen de doelman en een van zijn verdedigers leidde onnodig tot de 3-4. Nog niets aan de hand . Maar de ploeg uit Vianen dacht daar toch heel anders over en zette de ploeg van Maykel Tak met de rug tegen de muur. Nog geen minuut na de 3-4 maakte ze dan toch de 4-4. Dus toch nog een puntje voor de thuisploeg.

Helaas verzuimde de leidsman van vanmiddag Saestum een glaszuivere strafschop te geven. Yoeri  op  snelheid is bijna niet te stoppen. De verdediger van de thuisploeg deed dit dus wel met een overtreding binnen de zestien. Een ieder was er van overtuigd dat de scheidrechter de bal op de stip zou leggen, maar helaas, hij was de enige op en in het veld die het anders zag en wuifde alles weg en floot maar voor het einde.

Een onnodig puntverlies van de ploeg uit Zeist de komende wedstrijden zullen ze toch uit een ander vaatje moeten tappen. De schorsingen van Lhasse en Jordao zijn voorbij hopelijk en zal Olaf de trotse vader zijn van het kindje wat ze vandaag of in de loop van de week verwachte. MSV zal de komende tegenstander  zijn. Deze ploeg versloeg vandaag Roda 46 met een klinkende overwinning van 3-0. We zijn gewaarschuwd.