• U bent ingelogd als:

Saestum door overwinning in linkerrijtje

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Door de overwinning op Aurora uit Werkhoven sloot Saestum aan in het linker rijtje.

Binnen 7 minuten stond de 2-0 al op het scorebord in de 4e minuut scoorde Luuk zijn eerste en in de 7e minuut mocht hij aantreden voor een toegekende strafschop na een harde charge op Anass Akharouid binnen de 16 meter en verschalkte met een goed genomen strafschop de doelman van de bezoekers.

Je hoorde langs de lijn al roepen 10 10 10 .

Toch moesten de supporters zo’n 12 minuten wachten op het volgende doelpunt. Uit een vrije schop schoot Jeffrey van Maanen snoeihard de bal in de linker kruising, niemand had hem gezien maar wel gehoord, wat een vreselijke mooie wereldgoal, zeg maar …..een balletje van van Maanen we hebben ze bij Saestum in verschillende maten.

De druk op het doel van Aurora bleef groot,  zowel via links als via rechts bestookte Yoeri Pot en Anass Akharouid het doel van onze gasten. Met kunst en vliegwerk  hielden ze hun doel schoon. Een ongecontroleerde actie in de verdediging van Saestum gaven de bezoekers de mogelijkheid de stand terug te brengen naar 3-1.

In de 38 minuut scoorde Jordao Bakkenes van ver via een geplaatst schot de 4 – 1 in de rechterhoek van de keeper.

Met deze stand werd her rustsignaal bereikt. Scheidsrechter Draaier stuurde de beide ploegen zonder kaarten naar de kleedkamer.  

De 2e helft werd begonnen met Mano Bakkenes ipv Yoeri Pot. Nog geen 45 seconden na het fluitsignaal van de referee lag de 5-1 achter Timo Freem . Zaten de dubbele cijfers er dan toch nog in????

Saestum voerde de druk op en diverse kansen werden er gecreëerd.  Maar de nonchalance kroop ook in het spel van Saestum en werden er diverse kansen om zeep geholpen. In de 81 minuut vond Anass het welletjes en na diverse schijnbewegingen liet hij de hele achterhoede van onze gasten zijn hielen zien en scoorde de 6-1. Nog geen 5 minuten daarna scoorde hij ook nog de 7-1 en hiermee werd de eindstand bepaald.

Dat de dubbele cijfers niet gehaald werden lag zeker aan de ploeg van Maykel Tak zelf,  te nonchalant met de geboden kansen omgaan was daar mede debet aan. 

Volgende week wacht Wasmeer en bij een positief resultaat kan verder naar boven gekeken worden.