• U bent ingelogd als:

SAESTUM doet zichzelf de das om in de wedstrijd tegen APWC in Amersfoort

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

De wedstrijd tegen APWC in Amersfoort begon 25 minuten later dan gepland.

Saestum speelt in uitwedstrijden vaak in het uit tenue dit bestaat  uit een lichtblauw shirt en broek . De dienstdoende scheidsrechter had zo zijn twijfels maar wilde wel zo beginnen, maar helaas de thuisclub had zo zijn bedenkingen en weigerde de wedstrijd te spelen.

Na wat heen en weer gepraat, de thuisclub wilde geen shirts leveren werden we door de plaatsgenoot van onze tegenstanders uit de brand geholpen. Een telefoontje naar VVZA hielp ons uit de brand. Zo konden we dan toch in het ons vertrouwde rood de wedstrijd aanvangen.  VVZA klasse.

Saestum was naar Amersfoort gegaan om de 2-4 nederlaag in de thuiswedstrijd te revancheren en proberen de 3 punten meer naar Zeist te nemen.

Vanaf het eerst fluitsignaal van de scheidsrechter nam Saestum het initiatief. Met goed voetbal werd de thuisploeg onder druk gezet. Maar in het strafschopgebied van de thuisclub hadden ze, als ze tegenwoordig vaak aanhalen, de bus geparkeerd. Met Lange trappen uit de verdediging probeerde ze hun spitsten te bereiken.

In de 15e minuut leidde dat tot voor de thuisploeg gewenste resultaat. Met een snelle counter openden zij de scoren.

Saestum pakte de draad weer op en het spel veranderde dan ook niet. Saestum bleef aanvallen en APWC hanteerde de lange trap. De verdediging van Saestum had veel moeite met de 2 snelle spitsen.

In de 20 minuut kwam de thuisploeg zelfs via een counter op een 2-0 voorsprong. Saestum stond nog steeds met lege handen.

Het spel van APWC bleef hetzelfde en Saestum bleef knokken om de aansluittreffer te scoren wat in de 44 minuut dan ook lukte.

Nick Garia mocht deze aansluittreffer met het hoofd scoren.

De scheidsrechter floot ook direct voor het rustsignaal.

 

De 2e helft begon goed voor de bezoekers en na zo’n 5 minuten mocht Yoeri Pot de gelijkmaker scoren. Iedereen ging er eens goed voor zitten

De thuisploeg kreeg het steeds moeilijker, maar Saestum maakte helaas geen gebruik van de hun geboden en zelf gecreëerde kansen.

De counter van de thuisploeg zag je regelmatig terugkomen en Saestum bleef proberen een voorsprong te nemen. Kansen werden door Saestum op vrij simpele wijze gemist. En wat krijg je dan? De thuisploeg pakte haar laatste kans en trakteerde Saestum in de laatste minuut van de extra speeltijd op een 3-2 nederlaag.

De teleurstelling was groot bij de Zeisterploeg. Volgende week staat de wedstrijd tegen Vriendenschaar op het programma dus zullen ze thuis moeten laten zien dat ze beter kunnen. Vriendenschaar kreeg vandaag ook een nederlaag op zijn bordje tegen Eldenia dus zullen gebrand naar de Noordweg komen.