• U bent ingelogd als:

Saestum behaald 2e periode titel in de 3e klasse D

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Ter gelegenheid van het behalen van deze periodetitel, maakte onze fotograaf Norbert Waalboer een prachtig heroïsch beeld. www.debestefotograaf.nl

Door het behalen van 20 punten in de laatste 9 wedstrijden behaalde de selectie van Saestum op basis van een beter doelsaldo het 2e periode kampioenschap.

1. Saestum                  9-20     27-10

2. Hooglanderveen     9-20     20-07 

Saestum behield de 1e plaats in de 2e periode waardoor het 2e periode kampioenschap als eerste prijs in dit seizoen kon worden bijgeschreven.

Zaterdag werd met bijna de gehele selectie en staf van Saestum de wedstrijd Aurora vs Hooglanderveen bekeken.

De ploeg uit Hooglanderveen moest deze wedstrijd met 7 doelpunten in hun voordeel beslissen om zo de 2e perioden mee naar huis te nemen.

De selectie van Maykel Tak had er al het vertrouwen in dat dit voor de gasten een zeer moeilijke opgave zou worden.

Pas na zo’n 20 minuten mocht Hooglanderveen in buitenspel positie de 1-0 op het scorebord zetten. Het spel van Hooglanderveen is gebaseerd op lange ballen op hun spitsen, maar werd door de hard werkende verdediging van Aurora te niet gedaan. Als sluitpost stond keeper Timo Freen zijn mannetje en als Zeistenaar heeft hij blijkbaar toch meer met Saestum dan met Hooglanderveen want hij was niet te passeren vandaag.

De ruststand werd door de aanwezige Saestum selectie met vreugde begroet 0-1 voor Hooglanderveen. Wat kon er de 2e helft nog gebeuren. Het zag er in de 1e helft nog naar uit dat de thuisploeg toch nog wel een keer zou scoren, maar de 2e helft was nog geen 2 minuten oud of de 2-0 voor Hooglanderveen lag al in de touwen. De gasten bleven de lange bal hanteren, want van een opbouw van achter hebben ze weinig kaas gegeten. De keeper  van Hooglanderveen schoot alle ballen uit zijn handen richting de aanvallers, die zo druk zetten op de achterhoede van de thuisploeg. Deze gaf geen krimp met wederom keeper Timo Freen in de hoofdrol.

Zelfs nadat zo’n 20 minuten voor het einde de thuisploeg met 10 man kwam te staan, door het tonen van de gele kaart aan een van de verdedigers van de thuisploeg, veranderde er erg weinig aan het spel van Hooglanderveen.

De selectie van Saestum liet zich regelmatig horen en was een steun in de rug van de verdedigers van de thuisploeg.

Na het laatste fluitsignaal van de scheidrechter konden de selectie en staf van Saestum genieten van hun overwinningsbiertje en trakteerden de spelers van Aurora op een biertje voor het behalen van het voor Saestum positieve resultaat.

Nu op naar het einde van deze competitie en zijn we benieuwd of er nog meer in het vat zit voor onze jonge selectie.

A.s. dinsdag speelt  onder  de 23 een wedstrijd tegen Hercules uit Utrecht aanvang 20.30 uur waarbij vanuit de B-selektie en jeugd de diverse aankomende jeugdspelers kunnen worden bekeken.

Zondag 3 april staan de mannen weer klaar om Wasmeer een ploeg uit Hilversum te ontvangen op het sportpark aan de Noordweg en zal er gestreden worden de ingeslagen weg voor te zetten en zo ook in de komende 3e periode hun beste beentje voor te zetten. Wie weet wat ons dit nog brengen zal.  

Onvergetelijke uitspraken van de afgelopen donderdag overleden Johan Cruyff

Prijzen kan je niet halen deze moet je BEHALEN. 

Wie bang is presteert minder 

Waarom zal je bang zijn, laten we deze als leidraad nemen de komende wedstrijden.