• U bent ingelogd als:

Ruime zege VV De Meern (zat) op Loosdrecht (5-1)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het was vooraf de vraag of De Meern de goede vorm van de laatste weken had vast weten te houden. De overwinningen tegen Almere en Loosdrecht blijken de ploeg echter vertrouwen gegeven te hebben en De Meern won ook de derde wedstrijd op een rij ruim en overtuigend met 5-1 van Loosdrecht.

 

Al in de 3e minuut van de wedstrijd was De Meern dicht bij de openingstreffer, toen een corner van De Meern via een De Meern-speler richting doel ging en ternauwernood van de lijn gehaald kon worden door een Loosdrechtspeler. Kort hierna, in de 10e minuut, was het dan wel raak en maakte spits Jesse Schuin de openingstreffer. Een niet goed door Loosdrecht uitverdedigde bal belandde in het strafschopgebied in een mêlee van spelers bij Schuin, die met een achterwaarts intikkertje met de binnenkant van zijn rechterbeen de openingstreffer voor zijn rekening nam (1-0). Toen Loosdrecht van de schrik bekomen was, namen zij geleidelijk het initiatief van het spel in handen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Daarbij hadden zij het geluk niet aan hun kant. De Meern wist tot aan de rust de gelijkmaker te voorkomen. Tyrell Zinhagel redde in de 14e minuut met een kopbal van de doellijn en vlak voor rust waren er twee fraaie reddingen van keeper Martijn Smorenburg nodig om het doel schoon te houden.

 

De tweede helft stond in het teken van de penalty’s. Maar liefst 3 werden er toegekend door de goed leidende scheidsrechter Ruud van der Wielen. Twee voor De Meern en 1 voor Loosdrecht. En alle drie waren terecht. Al 2 minuten na rust werd de doorgebroken Christian Rodriguez in het 16-meter gebied van de bal geduwd. Het was onze penalty-specialist Tom Gentenaar die de 2-0 aantekende. 10 Minuten later verzilverde Loosdrecht een penalty, die werd toegekend toen keeper Martijn Smorenburg een Loosdrechtspeler onreglementair blokte (2-1). Loosdrecht dacht hier moed uit te kunnen putten, maar in de 70e minuut was er weer een penalty voor De Meern toen Tom Gentenaar in het 16-metergebied door de Loosdrecht-keeper van achteren werd aangetikt. Tom voltrok zelf het vonnis met een “verrassend” schot in dezelfde hoek als bij de eerste penalty (3-1). Het geloof op een goede afloop was bij Loosdrecht toen wel over. Djoey Engel zette De Meern al 1 minuut later met een fraai diagonaal schot in de verre hoek op 4-1. En de ingevallen Sjors Smeulders rondde het karwei af door uit een corner van Djoey Engel de 5-1 binnen te koppen.

 

Door deze overwinning heeft De Meern haar positie in de bovenkant van de grote middenmoot verstevigd. Komend weekeinde is er geen competitievoetbal en de week erna wacht de thuiswedstrijd tegen koploper De Bilt.

 

Opstelling: Martijn Smorenburg, Remco de Smit (85e Abel Prins), Lars Bootsma, Roel van Wiggen, Tyrell Zinhagel,  Djoey Engel, Christian Rodriguez, (72e Sjors Smeulders) Tim Bijl (57e Tim de Graauw), Jesse Schuin, Bart Scholts.

 

Wissels: Rick Hauwert, Tim de Graauw, Abel Prins, Sjors Smeulders, Jay Veldhoen

Geef een reactie