• U bent ingelogd als:

Ronald Wielinga bezorgt VV Maarssen-1 met hattrick weer ruime overwinning

Geplaatst in Wedstrijdverslagen


Na de 0-7 overwinning op Kockengen vorige week, stond dit weekend het inhaalprogramma van eind januari op het programma. Altius was te gast op sportpark Daalseweide. De ploeg uit Hilversum is behoorlijk afgezakt op de ranglijst, maar tijdens de heenwedstrijd was er door Maarssen slechts een kleine en zwaarbevochten overwinning uit het vuur gesleept.


VV Maarssen is echter sterk uit de winterstop gekomen en op de tien laatste minuten in de wedstrijd tegen Nita na, domineert Maarssen wekelijks het spelbeeld. Ook nu was het Maarssen dat direct het initiatief nam en de bal snel liet rondgaan om een opening te vinden in de ver ingezakte verdedigende stellingen van Altius. Met één diepe spits en tien man achter de bal probeerde men het Maarssen moeilijk te maken, maar die tactiek kon na tien minuten de prullenbak in, want toen had Maarssen al een 2-0 voorsprong op het bord staan. Beide goals werden voorafgegaan door een snelle soepele aanval, waarbij goed de zijkanten werd gezocht. Eerst was aanvoerder Eddy Vorm het eindstation en bij de tweede goal was het Ronald Wielinga die attent binnnentikte. Maarssen voerde het tempo en de druk verder op en na een prachtige steekpass werd Vorm diep gestuurd. De uitlopende keeper was net te laat en Vorm ging over het been in de 16-meter. Wielinga maakte vanaf elf meter geen fout.


De vierde goal was de mooiste van de middag, want na goed positiespel over veel schijven was de voorzet van Jordi van Houten op maat en met veel Maarssen-spelers in de doelmond was het weer Ronald Wielinga die de bal goed binnenschoot. Een zuivere hattrick voor de spits die vorig seizoen vanuit de jeugd van Maarssen doorstroomde en een prima vervanger is van topscorer Sven van Vuuren.


De wedstrijd was hiermee na 45 minuten gespeeld. De met kleine pijntjes kampende Jordi van Houten en Jelle Bouma werden vervangen door Sebas Jansen en Marco Miltenburg en Maarssen bleef de bovenliggende partij. Het krachtsverschil werd met slechts één goal uitgebreid, door een bekeken vrije bal van uitblinker Eddy Vorm die hiermee zijn tweede van de middag liet noteren. Laatste hoogtepunt van de middag was de rentree van Tim Noltes, die na een jaar revalideren weer zijn eerste 20 minuten in een officiële wedstrijd maakte. Met Noltes heeft VV Maarssen er weer een extra aanvallende troef bij in de toch al ruime selectie. Dat zal wel eens een doorslaggevende factor kunnen worden in de strijd om promotie…


Concurrent FC Hilversum won zijn wedstrijd, maar andere concurrent Nita moest een gelijkspel toestaan en dit had mede te maken met een aantal afwezigen in hun selectie vanwege vakanties. Met de 5-0 overwinning op zak kan VV Maarssen-1 komende zaterdag de wedstrijden van de concurrenten volgen, terwijl de ploeg dan zelf geniet van een vrij weekend. Maar komende woensdag gaat VV Maarssen eerst zijn huid duur verkopen in de bekerwedstrijd tegen zondag 1e klasser Hoofddorp. De winnaar van dat duel plaatst zich bij de laatste 16 in de beker. Aanvang in Hoofddorp om 20.00 uur.

Geef een reactie