• U bent ingelogd als:

Roda’46 wint slim bij VVZ’49

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Roda’46 speelde het slim in Soest tegen VVZ’49. De Leusdenaren lieten de thuisclub het spel maken en daar bleek VVZ’49 erg veel moeite mee te hebben. Optisch leek VVZ’49 een veldoverwicht te hebben, maar hierdoor  gaf de Soester ploeg in de defensie erg veel ruimte weg, waarvan de snelle spitsen van Roda optimaal profiteerden.

Toen scheidsrechter Van Waveren voor de laatste keer floot stond er een niet verwachte 0-5 zege op het scorebord. Deze uitslag kwam niet alleen tot stand door slim spel. Een groot gedeelte van het duel werd ook goed gevoetbald door Roda. Na bijna een kwartier spelen kwamen de Leusdense bezoekers op 0-1, toen de hele VVZ-verdediging, inclusief de doelman, twijfelde na een verre uittrap van Roda-keeper Thijs Janssen. Cedric Sangwa maakte dankbaar gebruik van het niet-ingrijpen van de Soester achterhoede en scoorde de 0-1.

Met de voorsprong op zak volhardde Roda in het spelletje, waarmee de ploeg was begonnen. Roda leunde naar achteren en VVZ’49 moest het spel maken en had daar moeite mee. Er werden wel wat mogelijkheden gecreëerd, maar de rood-zwarte bezoekers waren veel gevaarlijker. Nog voor de pauze werd het 0-3. Beide keren was Nico van den Brom de doelpuntenmaker.

In het eerste kwartier na de rust probeerde de thuisclub de bakens nog te verzetten. Maar het was Roda dat nog twee keer scoorde. Mohamed El Sobki en Yasin Isik zorgden voor de 0-5 eindstand.

Leidsman Van Waveren bleek gul voor Roda’46 met het oog op gele kaarten. Ook op dit gebied “won” Roda met 5-0. Op zich waren de straffen meestal niet onterecht en “konden ze gegeven worden”. Maar de scheidsrechter was in dit opzicht vooral op de Leusdense bezoekers gericht. Nagenoeg dezelfde overtredingen van de thuisclub bedekte hij met de mantel der liefde.

De overtuigende zege op VVZ’49 was belangrijk voor Roda’46. De Leusdense ploeg is VVZ en Geinoord gepasseerd op de ranglijst. Coach Koen Janssen vindt zijn equipe plotseling terug op de zesde plaats. Dat klinkt riant, maar tussen nummer zes, Roda’46, en nummer elf, Woudenberg, zit maar een verschil van drie punten.

Echt veilig is de zaterdagbrigade van Roda dus nog niet. De volgende tegenstander is Woudenberg. Winst op deze buurman zou voor veel lucht zorgen.