• U bent ingelogd als:

Roda’46 – VVZ’49 3-0

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Defensief ingesteld VVZ’49 kansloos tegen Roda’46

In een regenachtig decor heeft VVZ’49 zaterdag verzuimd om goede zaken te doen. Met een overwinning had ploeg van trainer Rob Zomer stappen kunnen maken op de ranglijst. Het lager geklasseerde Roda’46 was echter te sterk en liet de Soesters kansloos.

Ton van Zoeren

Van meet af aan liet VVZ’49 zien waarvoor het naar Leusden was gekomen. De ploeg stelde zich uiterst defensief op en de aanvoer naar voren was minimaal, zodat spits Saddy de Koning niet aan bod kwam. De Leusdenaren waren veel in balbezit en bezorgden Ruben de Goede en consorten veel werk. Gelukkig voor VVZ schoten de opponenten niet met scherp. De ploeg van Zomer leek de pauze zonder kleerscheuren te halen, maar een slippertje van Jelle Bade gooide roet in het eten. De doelman loste de bal en gaf zo Roda een vroeg Sinterklaas cadeau. Daan Banning pakte zijn pakje gretig uit: 1-0.

Roda ging na de thee op zoek naar meer. Met veel geluk wisten de groenwitten de schade beperkt te houden. In de 55e minuut kreeg VVZ toch onverwachts een dot van een kans. Levi Parinussa werd de diepte ingestuurd en verscheen alleen voor de keeper. De aanvaller wilde het echter mooi doen in plaats gewoon te scoren. Zijn zwakke lob was een gemakkelijke prooi voor doelman Jaap de Greef. Zomer was na afloop niet boos op zijn pupil. ,, Ik hoef die jongen daar niet op aan te spreken. Dat weet hijzelf ook wel. Hij is er doodziek van.’’ In plaats gelijk te maken kwam VVZ een paar minuten later door een eigen doelpunt van De Koning op een 2-0 achterstand.

De wedstrijd was beslist en beide ploegen snakten naar het eindsignaal. VVZ leek leeg gestreden en zag de 3-0 eindstand op het scorebord zetten door Gilbert IIaria. Veel toeschouwers maakten dat moment niet meer mee. Die hadden verkleumd de warme kantine opgezocht na een slechte wedstrijd. Coach Zomer had moeite met die term van slechte wedstrijd. Enigszins geïrriteerd: ,, Kijk dat is nou typisch een Hollandse opmerking. Uit tactisch oogpunt gezien hebben wij het goed gedaan. Ik heb niet de ploeg om voor winst te gaan. Als we dat wel doen verliezen we elke wedstrijd met 7-0. Daar worden de jongens ook niet vrolijk van. Wij moeten verdedigen en vanuit de organisatie iets aanvallends proberen. De laatste twee wedstrijden hebben we met die tactiek wel geluk gehad. En als vandaag die gelijkmaker was gevallen, dan had ik het nog niet geweten. Het enige wat ik vandaag mijn jongens kan verwijten is dat ze niet fel genoeg waren en dat vind ik wel jammer.’’