• U bent ingelogd als:

Roda’46- Victoria 0-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Lang leek Victoria – Roda’46 op een 0-0 gelijkspel te eindigen, maar in de 88e minuut scoorde Victoria en leed Roda de eerste nederlaag in de competitie. Hoewel er van Roda kant geen grote kansen vielen te noteren, baalde trainer Willem Romp vooral van de gemiste mogelijkheden die er in de omschakeling waren. “Dat waren geen 100% kansen, maar als je een paar keer in overtalsituatie komt, 3 tegen 2 of 4 tegen 3, moet je dat veel slimmer uitspelen. Tot halverwege de helft van de tegenstander spelen we meestal aardig, maar daarna maken we vaak verkeerde keuzes.” Al na een kwartier werden de spitsen te veel gezocht met lange ballen en zakte het niveau terug. Extra vervelend was het dat ervaren kracht Wesley van Ooijen in de warming up wegens ziekte af moest haken.
De tweede helft was de veldbezetting beter en werd er net als in eerdere wedstrijden weinig weggegeven. Helaas kwam Roda zelf ook niet tot grote kansen. Twee minuten voor tijd werd een bal aan Roda zijde ongelukkig uitverdedigd en belandde een van richting veranderd schot in het Roda doel: 1-0. Vlak voor tijd kreeg Roda nog een grote kans op de gelijkmaker. Een punt was ook zeker verdiend geweest, maar het mocht niet zo zijn. Al met al een onnodige nederlaag, vooral omdat de ploeg in balbezit beter kan dan het liet zien.

Volgende week thuis tegen IJFC, dat net als Roda op 3 punten staat. Met slechts 3 ploegen die na 2 wedstrijden de volle buit hebben en enkele verrassende uitslagen, lijkt het een onvoorspelbare competitie. Volgende week winnen en we doen gewoon weer mee om de bovenste plaatsen