• U bent ingelogd als:

Roda’46 verslaat De Merino’s met 4-0

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De Zat1 van Roda’46 heeft de allerlaatste strohalm gepakt. Afgelopen zaterdag werd met 4-0 gewonnen van De Merino’s uit Veenendaal en daardoor heeft het vlaggenschip van de zaterdagafdeling nog kans om de promotie-/degradatiewedstrijden te ontlopen. Directe degradatie is nog steeds mogelijk, maar de kans daarop is klein.

Assistent-trainer en komend seizoen trainer van Roda’46 Zat1 ziet eventuele promotie-/degradatieduels met vertrouwen tegemoet: “Als de jongens tijdens die wedstrijden net zo gedreven spelen als vandaag zie ik het wel zitten”

Roda’46 boekte weliswaar een ruime overwinning op de Veenendalers, maar gemakkelijk ging het niet. Vooral in het eerste half uur liepen de mannen van trainer Jan Veldhuizen achter de feiten aan. De Merino’s kreeg twee dotten van kansen, maar gelukkig voor de thuisclub stond het vizier van de bezoekers niet op scherp.

Na precies een half uur kreeg Roda een penalty, nadat Jaimy Wilken opzichtig was geduwd. Jamal Lachkar benutte het buitenkansje, 1-0. Het doelpunt gaf de Leusdense ploeg het nodige zelfvertrouwen. In het restant van het eerste bedrijf waren de teams goed tegen elkaar opgewassen.

Ook na de pauze zagen de toeschouwers een gelijkopgaande wedstrijd. De Merino’s liet het er niet bij zitten, ondanks het feit dat er niets meer op het spel stond voor hen. Halverwege de tweede helft scoorde “man of the match” Lachkar het tweede doelpunt na een prachtige solo, 2-0.

Roda’46 ging door en bleef druk zetten op het vijandelijke doel. Dat resulteerde in een derde treffer. Deze keer was Jaimy Wilken doeltreffend, 3-0. Het slotakkoord was van Mitchell ter Veer, 4-0.

De volgende tegenstander is JSV Nieuwegein. Voor zowel JSV als Roda een belangrijk duel. Bij winst van Roda is JSV gedegradeerd en kan Roda nog steeds hopen op het ontlopen van extra duels. Bij verlies van Roda’46 zijn promotie-/degradatiewedstrijden een feit voor Roda’46 en is er zelfs nog een kans op directe degradatie.