• U bent ingelogd als:

Roda’46 verliest van feller Wasmeer

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Wasmeer liet zondag in Hilversum zien dat het alles wilde doen om degradatie te ontlopen. De ploeg speelde fel en vocht vanaf het begin voor elke bal. Dat in tegenstelling tot de zondagploeg van Roda’46. “Bij ons ontbrak de echte wil om te winnen”, blikte coach Harry Oussoren na afloop teleurgesteld terug.

Het Roda-team, dat wordt geroemd om het enthousiasme en de inzet, gaf in Hilversum niet thuis. Vanaf het begin grepen de Rood-Zwarten slap in. Er lag een soort matheid over de ploeg, die we eigenlijk zelden zien.

Wasmeer had vanaf het eerste fluitsignaal het beste van het spel. Terecht openden de thuisclub na een kwartier de score, 1-0. Vlak voor rust kwam Roda’46 terug door een doelpunt van Ruud Westerink. Nog voor de pauze kwam Wasmeer echter op 2-1.

Ook in de tweede helft had Wasmeer het beste van het spel. Dat het 3-1 werd was het logische gevolg. Stijn Tiggelman bracht de spanning terug in de wedstrijd door de 3-2 te scoren.

Wasmeer eindigde de wedstrijd met tien man. Mauro Peters werd vlak buiten het strafschopgebied onreglementair tegengehouden. Een rode kaart was het gevolg. Roda kon de numerieke meerderheid echter niet meer uitbuiten.

Door dit resultaat is het voor Roda Zon1 weer benauwder geworden in de strijd om degradatie. Volgende week komt hekkensluiter Aurora naar Leusden. Hopelijk gaat de equipe van Oussoren voluit voor de winst.