• U bent ingelogd als:

Roda’46 verliest in eerste kwartier van Montfoort : 2-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Roda’46 heeft de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. In en tegen Montfoort werd het 2-1. Gezien het feit dat de Leusdenaren na een kwartier tegen een 2-0 achterstand aankeken en zij de hele tweede helft met tien man moesten spelen viel de 2-1 eigenlijk mee. Trainer Janssen was na afloop teleurgesteld: “In de eerste helft speelden we dramatisch, daarom verdienden we geen punt.”

Roda begon slecht aan de wedstrijd tegen de degradant uit de hoofdklasse. In de defensie werd de bal een paar keer dom verspeeld. Montfoort maakt daar direct gebruik van. De eerste keer redde doelman Thijs Janssen knap, maar in de vijfde minuut was het wel raak. Mitchel Bottenheft zorgde voor de 1-0.

Na een kwartier spelen stond Roda al met 2-0 achter. Fahd Rouas maakte goed gebruik van geknoei in de defensie van Roda. Met een welgemikt schot verdubbelde hij de voorsprong van de thuisclub.

Toen Nico van den Brom ook nog van het veld moest vanwege natrappen leek de wedstrijd gespeeld.

Toch kwam Roda terug in de wedstrijd toen Jermaine Cikic vlak na de pauze tegen scoorde, 2-1. Met tien man ging Roda de strijd aan. Er werd gestreden voor elke meter. Roda toonde in de tweede helft dat er niet alleen kwaliteit in de ploeg zit, maar ook mentaliteit. De bezoekers waren dichtbij de gelijkmaker toen Sedan Ozan een mooie kans kreeg. De bal ging echter niet in het vijandelijke doel.

Zo won Montfoort op basis van de eerste helft terecht. Maar wat was Roda dicht bij een gelijkspel, ondanks het feit dat ze de tweede helft met tien moesten spelen.