• U bent ingelogd als:

Roda‘46 verder in de problemen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Roda’46 Zat moest zaterdag naar Nieuwegein om daar JSV te bestrijden. Beide ploegen ijn laagvliegers in de eerste klasse. De opdracht voor beide ploegen was vooraf duidelijk. JSV moest winnen om kans te houden om zich te plaatsen voor promotie-/degradatiewedstrijden. Roda’46 moest tenminste gelijkspelen om directe degradatie te voorkomen en zich te plaatsen voor de nacompetitie.

Na negentig minuten zeer matig voetbal stond er 3-0 voor JSV op het scorebord. En aan de zege van de thuisclub viel niets af te dingen. Sterker nog: het was te danken aan goed keeperswerk van Stan Wennekes dat de nederlaag voor de Leusdenaren niet veel hoger uitviel.

De uitgangspositie van beide ploegen was duidelijk in het spel terug te zien. JSV moest winnen en ging daarom vol in de aanval. Roda hinkte op twee gedachten. Een gelijkspel was genoeg en zolang de stand 0-0 was twijfelde de ploeg van Jan Veldhuizen of zij verdedigend moesten spelen of meer aanvallend.

Gevolg was dat JSV de bovenliggende ploeg was. Niemand had vreemd opgekeken als het bij rust al 3-0 voor de Nieuwegeiners had geweest. Gelukkig was Roda keeper Wennekes in topvorm. Daardoor stond het in de pauze nog steeds 0-0.

Van alle gespeelde wedstrijden was dit van Roda waarschijnlijk wel de slechtste ontmoeting. Vooral aanvallend konden de bezoekers uit Leusden geen vuist maken. Het was wachten op een doelpunt va JSV. Die viel pas in de 80e minuut. Jonathan Mehrez versloeg eindelijk de uitblinkende Roda keeper.

Niemand keek er vervolgens van op dat JSV uiteindelijk nog twee keer scoorde. Vlak voor tijd De Miranda en Van der Horst zorgden voor de 3-0 3indstand.

Door het verlies zijn de zorgen bij Roda’46 Zat1 nog groter geworden. Volgende week in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen moet thuis tegen Montfoort tenminste 1 punt gepakt worden om directe degradatie te ontlopen. Dat zal niet gemakkelijk worden, want Montfoort doet nog mee in de strijd om de periodetitel.