• U bent ingelogd als:

Roda’46 pakt door strijdlust winst bij De Meern

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Vaak speelde Roda dit seizoen mooi verzorgd voetbal, maar leverde het uiteindelijk geen drie punten op. Zaterdag was het niet altijd fraai, maar konden de Leusdenaren wel met een verdiende 0-3 overwinning terug naar Roda.

Waar de ploeg vorige week tegen IJFC nog slap startte, roemde trainer Romp vandaag vooral de strijdlust van zijn jongens: “Natuurlijk win ik liever met fraai aanvallend voetbal, maar dat kan niet altijd. Daarom ben ik vooral tevreden dat de jongens meteen fel begonnen en eigenlijk de hele wedstrijd strijd bleven leveren. We missen natuurlijk nog steeds een handvol spelers. Mooi om te zien dat keeper Mike van der Vaart en Jesper van Dalen (beide O19-1) zich weer prima staande hielden.” En daar bleef het niet bij, wat spelers van het hoogste jeugdteam betreft. Spits Viggo Koeleman had zich geen beter debuut kunnen wensen. Met 2 goals had hij een groot aandeel in de 0-3 overwinning.

Roda begon zoals vermeld scherp en dat leidde na een kwartier tot de verdiende 0-1. Een mooie aanval werd goed afgerond door Gilbert. Vijf minuten later was Jesper van Dalen na goed storend werk van Freek van Belzen dichtbij de 0-2, maar zijn schot belandde in het zijnet. Pas na 25 minuten kon De Meern een eerste kans noteren. Roda kreeg voor de rust nog enkele kansjes, waaronder een fraaie aanval via Jesper en Mitchel, maar het schot van Freek werd gepakt door de keeper van De Meern. Ruststand 0-1.

In de tweede helft ging De Meern direct op zoek naar de gelijkmaker. Al in de tweede minuut gingen de handen omhoog, maar op advies van onze grensrechter werd de goal afgekeurd. De Meern begon beduidend beter dan in de eerste helft en kreeg ook wat meer balbezit. Vanuit de omschakeling bleef Roda echter de gevaarlijkste ploeg. Na een kwartier schoot Jamal na een fraaie steekpass van Jasper van Dijk net voorlangs. Ook een schot van Jesper, enkele minuten later, miste de juiste richting.

Trainer Romp wisselde vervolgens Jonathan voor Gilbert en Seffa voor Jasper. Door de krappe voorsprong bleef het lang spannend. Met nog ongeveer een kwartier te spelen, kwam ‘A-junior’ Viggo Koeleman het veld in voor Jamal. Een gouden wissel, zo bleek al snel. Tien minuutjes voor tijd schoot Jesper op goal en was de rebound voor Viggo: 0-2! Zijn debuut werd nog mooier toen hij vlak voor tijd met een fraaie steekbal vrij voor de keeper werd gezet en beheerst de bevrijdende 0-3 aantekende. Wedstrijd gespeeld en na twee gelijkspelen weer een lekkere overwinning voor de rood-zwarten. Over twee weken ontvangt Roda thuis JSV Nieuwegein. Hopelijk kunnen enkele spelers terugkeren van hun blessures, en anders hebben we altijd de O19-1 nog.