• U bent ingelogd als:

Roda’46 pakt de punten in en tegen Aalsmeer

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Eindelijk zat het een keertje niet tegen. En dat betekende een zege. Aalsmeer werd het slachtoffer van de Leusdense dadendrang. De tweede overwinning van het seizoen was een moeizame, maar terechte. Roda’46 was in Aalsmeer de bovenliggende ploeg,

Na een half uur spelen maakte Jeff van der Bult het eerste doelpunt,0-1 Tot de pauze had Roda geen enkele moeite om de voorsprong vast te houden. Aan het begin van de tweede helft bracht Aalsmeer een extra aanvaller in om te proberen de druk op het Roda-doel te vergroten. Dat lukte niet echt. De ploeg van trainer Jan Veldhuizen liet zich wel gewillig wat terugzakken, maar bleef toch het beste voetbal tonen. Het spel van Roda was verzorgder dan dat van de thuisclub. En ook het aantal getelde kansen was in het voordeel van de Leusdense ploeg.

Toch was het Aalsmeer dat halverwege het tweede bedrijf op gelijke hoogte kwam. Epitace Kraemer versloeg doelman Stan Wennekes, 1-1. Onmiddellijk na dit doelpunt ging Roda op zoek naar de winnende treffer. Dat lukte al snel. Mitchell van der Veer tekende de 1-2 aan na aangeven van Anass Akharouid.

Aalsmeer zette nog wel aan, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Spannend was het wel, maar de verdediging van Roda’46 stond als een huis. Vlak voor het einde maakte Jaimy Wilken aan alle onzekerheid een einde. Nadat hij drie tegenstanders was gepasseerd, scoorde hij fraai, 1-3.

Hierdoor werd de terugreis naar Leusden een stuk prettiger en konden de vaste supporters van Roda Zaterdag in de kantine de winst vieren.