• U bent ingelogd als:

Roda’46 ontsnapt aan directe degradatie

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op het nippertje is Roda’46 Zat1 ontkomen aan directe degradatie naar de tweede klasse. De ploeg uit Leusden verloor de thuiswedstrijd tegen Montfoort met 3-0, maar doordat concurrent JSV ook verloor, kunnen de mannen van het Leusdense vlaggenschip in de nacompetitie proberen aan degradatie te voorkomen.

Lang was het spannend op het Burgemeester Buiningpark. Niet dat Roda’46 nog kon winnen van Montfoort, maar vooral doordat het bij de buren in Woudenberg in de wedstrijd tussen Woudenberg en JSV Nieuwegein nog 0-0 was. Bij die stand zou Roda’46 niet rechtstreeks degraderen. Toen het nieuws uit Woudenberg kwam dat de thuisclub 1-0 had gescoord was de opluchting in Leusden groot. Roda’46 Zat1 kreeg zodoende nog een kans zich via promotie-degradatiewedstrijden te handhaven in de eerste klasse.

Door de nederlaag tegen Montfoort eindigde de ploeg van Jan Veldhuizen op de 12e plaats. Vlak onder Geinoord en twee punten boven JSV. Een lage klassering die voor het begin van het seizoen zeker niet verwacht werd. Roda’46 was weliswaar veel spelers kwijtgeraakt, maar er kwamen kwalitatief goede voetballers voor terug.

In het begin van het seizoen moesten de spelers aan elkaar wennen, maar iedereen rond de zaterdagselectie was er van overtuigd dat de resultaten vanzelf zouden komen. Gedurende het seizoen werd die verwachting steeds meer getemperd. Roda’46 speelde enkele goede wedstrijden (denk aan Zuidvogels en De Merino’s), maar er waren veel onbegrijpelijk zwakke partijen. Kwaliteit was er genoeg, op de inzet viel niets aan te merken, maar helaas draaide het niet.

En zo kon het gebeuren dat de ploeg aan het einde van het seizoen p/d-duels moet spelen. Komende zaterdag (20 mei)moet het team naar Ter Aar om daar TAVV te ontmoeten. TAVV is in de tweede klasse B op de vierde plaats geëindigd.  De ploeg won de eerste periode. In de laatste competitiewedstrijd werd met 6-0 gewonnen van Veensche Boys, maar voor beide ploegen stond niets meer op het spel. Op zaterdag 27 mei speelt Roda’46 de return tegen TAVV in Leusden.

Over de wedstrijd tegen Montfoort kunnen we kort zijn. In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig. Niet lang voor de pauze kwam Montfoort op 0-1 toen keeper Stan Wennekes verslagen werd dor een kopbal. In het tweede bedrijf hadden de bezoekers het beste van het spel. Dat resulteerde in twee doelpunten van Bart Roelofs, waarvan de laatste uit een strafschop. Doordat in de slotfase twee spelers geblesseerd uit vielen eindigde Roda het duel met tien man. De enkelblessure van Joey Koetsier liet zich ernstig aanzien.

Montfoort pakte door de zege een periodetitel en gaat proberen de Hoofdklasse te bereiken.