• U bent ingelogd als:

Roda’46 neemt eerste horde op weg naar behoud

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron AD
Freek van Belzen was uitblinker tegen TAVV
Foto: Rinus van Denderen

LEUSDEN – Roda’46 heeft de eerste horde richting handhaving genomen. Net als in de heenwedstrijd werd ook in de return gewonnen van TAVV. Nu wacht een tweekamp met CSW. Daarin kunnen de Leusdenaren definitief het eersteklasserschap veilig stellen.

,,Dat is ons doel, want niemand wil een degradatie op zijn cv hebben”, aldus Roda-trainer Jan Veldhuizen. ,,Roda is ook te goed voor de tweede klasse, vind ik. Al hebben wij na dit seizoen natuurlijk geen enkele reden om uit de hoogte te doen. Het is mooi dat we vandaag met 2-0 hebben gewonnen, maar we kunnen niet tevreden zijn.” Het was zaterdag veel te warm om te verwachten dat TAVV de thuisploeg de duimschroeven aan zou gaan draaien. De bezoekers uit Ter Aar probeerden het heel even en kregen binnen een minuut twee corners. Daarna was er eigenlijk nog maar één ploeg die de toon zette. De paal voorkwam dat Jeff van der Bult in zijn laatste wedstrijd voor Roda na achttien minuten de score opende.

Nauwelijks risico’s

Pas halverwege de tweede helft werd het verschil ook in doelpunten uitgedrukt. Ook al was dat niet gebeurd, dan nog was Roda tegen deze tegenstander nooit in gevaar gekomen. ,,Het was ons  voordeel dat we daar met 4-1 gewonnen hebben”, aldus Veldhuizen. ,,Zij namen vandaag nauwelijks risico’s. We wisten dat als we het eerste half uur goed door zouden komen en daarna geen rare dingen zouden doen, dan zouden we dit wel winnen.

Dat gebeurde ook.”Tegen CSW zal Roda het moeten stellen zonder Van der Bult. De centrale verdediger wordt deze week aan zijn neus geopereerd en mag daarna zes weken niet voetballen. Maties Heesbeen keert zaterdag terug na zijn schorsing. Veldhuizen heeft vertrouwen in het tweeluik met CSW. ,,Wij hebben normaal gesproken meer kwaliteiten dan CSW. Als we over twee wedstrijden niet winnen van die ploeg, dan hebben we het gewoon zelf heel slecht gedaan.”

PETER POS
© AD – maandag 29 mei 2017