• U bent ingelogd als:

Roda’46 na zege op Aalsmeer: Het kan nog!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Door de overwinning tegen Aalsmeer is het vertrouwen in een goede afloop weer terug bij Roda’46 Zaterdag 1. Alle ploegen, net boven Roda’46, verloren zaterdag terwijl de Leusdense ploeg wel de volle buit pakte. Het verschil met Geinoord bedraagt nu nog maar 1 punt. Zwaluwen’30 staat twee punten voor op Roda’46. En dus was het een goede zaterdag voor het team van Jan Veldhuizen en is alles weer mogelijk.

Het was opvallend dat Willem Romp naast coach Jan Veldhuizen in de dugout zat. De onlangs voor TC1 geslaagde Romp wordt volgend seizoen de hoofdtrainer van Roda’46 Zat1. Willem Romp legde uit: “Doordat Olaf Meerveld geblesseerd is en Meindert Vlugt op vakantie is geweest, stond Jan Veldhuizen alleen op het veld. Omdat ik volgend seizoen op de bank zit bij de Zaterdag 1 hebben we samen besloten dat ik tot het einde van het seizoen de functie van assistent-trainer op me neem.” Jan Veldhuizen beaamde deze gang van zaken maar vond: “Ik werk niet met assistenten. We zijn allemaal gelijk. We doen het samen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Olaf Meerveld.”

Roda’46 speelde tegen Aalsmeer niet geweldig, maar wel slim. De ploeg liet zich terugvallen en liet de tegenstander komen. Aalsmeer leek optisch wat sterker, maar creëerde geen kansen. Bij een uitval halverwege de eerste helft ging Jones goed door via de linkerkant. Zijn voorzet bereikte Mike Maas, die van dichtbij scoorde, 1-0.

Na dit doelpunt bleef het spelbeeld hetzelfde. Een aandringend Aalsmeer, dat maar niet gevaarlijk kon worden, en een op de counter spelend Roda’46, dat ook geen mogelijkheden op meer doelpunten kreeg.

Pas in de slotfase gingen de Aalsmeerse bezoekers vol in de aanval. De lange mensen werden naar voren gedirigeerd. Het was “pompen of verzuipen”. Dat resulteerde in enkele benauwde situaties voor het doel van Stan Wennekes. Een minuut of vijf voor het einde leek Aalsmeer toch de gelijkmaker te scoren, maar met een geweldige sliding redde de 17-jarige A-junior Chan-Ali Turksoy vlak voor de doellijn. Aalsmeer stuurde zelfs de keeper mee naar voren. Dat liep niet goed af voor de bezoekers. Na een afgeslagen aanval kwam de bal bij Gijs Keuning, die de bal van een meter of veertig richting het lege doel schoot. Tergend langzaam ging de bal over de doellijn, 2-0.