• U bent ingelogd als:

Roda’46 maakt het zichzelf moeilijk tegen Roda Boys

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Coach Koen Janssen van Roda’46 had dertien doelrijpe kansen geteld voor zijn equipe. Tel daarbij de twee penalty’s die de thuisclub had moeten hebben en je hebt het verschil in kwaliteit tussen de twee ploegen, die elkaar zaterdag troffen in Leusden.

Roda’46 was meerdere maten te groot voor de Roda Boys uit de Bommelerwaard. Toch was het in de tweede helft enige tijd billenknijpen voor de Leusdense elf. De Boys waren van 3-0 teruggekomen tot 3-2. En daardoor werd het spannend. Toen de tegenstander genaderd was tot een doelpunt kwam trainer Janssen kwam boos uit de dug-out om zijn team wakker te schudden. Dat hielp,want na de tirade van de trainer speelde Roda’46 een stuk beter. Het werd uiteindelijk 4-2 en dat was een zeer matige afspiegeling van de krachtsverhouding.

In het eerste half uur van de ontmoeting liet Roda’46 zien dat de goede resultaten van de laatste tijd geen toeval waren. Met goed spel werden de Boys naar achteren gedrukt en binnen de kortste keren stond Roda’46 met 2-0 voor. De1-0 werd gemaakt door Jemaine Cikic en voor de 2-0 tekende Cedric Sangwa.

Na het tweede doelpunt viel de thuisclub terug. Het spel werd slordiger doordat er flink wat gemakzucht de ploeg binnensloop.

Nadat Jeff van der Bult na de pauze Roda’46 op 3-0 bracht leek de wedstrijd beslist. Voor de bezoekers scoorde Toby Tan echter onmiddellijk tegen, 3-1. En toen Jeff van der Bult tegen een voorzet aanliep en z’n eigen doelman passeerde werd het zelfs 3-2.

Trainer Janssen van de thuisclub besloot vervolgens zijn spelers van de kant wakker te schudden. Dat hielp. Cedric Sangwa zorgde met zijn tweede doelpunt voor de 4-2. Dat het daarbij bleef was een wondertje op zich. Ook na dit doelpunt kreeg Roda’46 nog zoveel kansen dat het gemakkelijk  of 7-2  had kunnen worden.

Door de zege is Roda’46 opgeklommen naar de vierde plaats in de rangschikking. Jammer van de winterdip, die de ploeg heeft getroffen. Als die was uitgebleven had de Leusdense club wellicht om de bovenste plaatsen mee kunnen doen.

Vermeldenswaard is nog dat Jermain Cikic de uitblinker was aan Leusdense zijde. Hij scoorde de eerste treffer en was betrokken bij alle overige doelpunten van Roda’46