• U bent ingelogd als:

Roda’46- Loosdrecht 2-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Helaas kwam afgelopen zaterdag een einde aan de fraaie serie driepunters. Hoewel het er lang naar uitzag dat Roda de drie punten in eigen huis zou houden, scoorde Loosdrecht in de laatste minuut de 2-2. Over de hele wedstrijd gezien een verdiend punt…

Waar Roda de afgelopen weken vaak uit de startblokken schoot en regelmatig snel op voorsprong kwam, was het begin dit keer een stuk minder. Sterker nog, het was het verrassend goed spelende Loosdrecht dat al in de 8e minuut op voorsprong kwam. Een vrije bal in de buurt van de zestien werd binnengekopt: 0-1. Ook in de minuten erna bleek dat Loosdrecht vooral vanuit de standaardsituaties zeer gevaarlijk was. Vrijwel elke corner en vrije trap zorgde voor gevaar bij het Roda doel.

Pas in de twintigste minuut kon Roda een kansje noteren via een schot van Mitchel, die in de omschakeling moest ingrijpen en een gele kaart pakte. Het was wel het begin van een fase waarin Roda iets sterker werd, overigens zonder veel grote kansen te creëren. Aan de andere kant redde keeper Jaap zeer fraai na een fout achterin. In de 40e minuut was het dan toch raak. Menno Majolee haalt uit, de keeper van Loosdrecht kan de bal maar half verwerken en Mitchel is attent: 1-1. Het had zomaar 0-2 kunnen staan, maar gelukkig voor Roda gaan we rusten met 1-1.

Het was duidelijk dat Roda in de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen om dit sterke Loosdrecht over de knie te krijgen. In de tweede helft is het voetbal nog niet wat we de afgelopen weken hebben gezien, maar er wordt in ieder geval meer strijd geleverd. Roda speelt beter dan in de eerste helft en wordt wat sterker, maar ook Loosdrecht, dat over enkele zeer vaardige spelers beschikt, blijft gevaarlijk. In de 67e minuut moet Daan geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen door Jamal. In de 79e minuut is het dan eindelijk raak! Met een fraaie schuiver van net buiten de zestien brengt Menno Majolee Roda op een 2-1 voorsprong.

Met twee aanvallende wissels gaat Loosdrecht op zoek naar de gelijkmaker. Dit leidt tot meer ruimte voor de thuisploeg, maar tot twee keer toe behoedt de Loosdrechtse keeper zijn ploeg voor de 3-1, wat waarschijnlijk einde wedstrijd had betekend. Vlak voor tijd gaat het dan toch nog mis. In de 90e minuut belandt een schot vanuit de draai tussen de palen: 2-2. Roda heeft nog enkele minuten om toch nog de drie punten binnen te slepen, maar helaas. Beide ploegen moeten het doen met 1 punt. Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag. Wat wel is gebleken is dat Loosdrecht een veel betere ploeg heeft dan hun positie op de ranglijst doet vermoeden. Waar kennen we dat van?

Trainer Romp vond het zelfs één van de betere ploegen uit de competitie. Zo kwam er een einde aan de eerste seizoenshelft, waarin Roda qua punten zeer matig begon, maar de laatste weken weer de weg naar boven heeft gevonden. Na de winterstop gaan we er vol goede moed tegenaan!