• U bent ingelogd als:

Roda46 lijkt de weg omhoog te hebben gevonden

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Roda zaterdag lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. Na de eenvoudige overwinning op VVZ’49 vorige week (3-0) volgde afgelopen zaterdag een afgetekende 0-4 overwinning in Baarn tegen TOV. Enige smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Jasper van Dijk, die al na een kwartier met een hamstringblessure het veld moest verlaten.

Roda schoot uit de startblokken. In de vijfde minuut gaf Jamal na een goede actie de bal voor en Daan Banning, die vorige week ook al de openingstreffer maakte, scoorde de 0-1. Na nog een kans voor Daan, die net miste, moest Jasper van Dijk worden gewisseld na een hamstringblessure. Hij werd vervangen door Seffa. Even liep het wat minder aan Roda-zijde, maar gaandeweg de eerste helft kreeg Roda steeds meer grip op de wedstrijd. Een goede interceptie van Mitchel stelde Jamal in staat om na ongeveer een half uur de 0-2 te maken. Op een klein kansje van TOV na, kwam Roda de eerste helft niet meer in problemen. Het enige dat de ploeg te verwijten viel, was dat het ‘slechts’ 0-2 stond bij rust.

De tweede helft begon rustig, maar toen Guido den Daas na een kwartier met links uithaalde en de bal via een TOV verdediger in het doel verdween, was de wedstrijd definitief gespeeld. Daan kreeg vlak erna een reuzekans om de 0-4 te maken, maar gelukkig was het een minuut later wel raak. Na een mooie actie van Menno, kon Jamal zijn tweede goal van de middag maken. Trainer Willem Romp bracht Gilbert en Jaimy nog in het veld voor Charif en Menno, maar de wedstrijd was gespeeld. Roda probeerde nog wel een vijfde treffer te maken en aan de andere kant zorgde keeper Jaap met twee fraaie reddingen dat Roda voor de tweede keer op rij de 0 hield.

Een dik verdiende overwinning en het lijkt erop dat de Roda-jongens nu ook in staat zijn zichzelf te belonen als er goed gespeeld wordt. We kunnen weer omhoog kijken en gaan volgende week proberen de derde driepunter op rij te scoren tegen het laag geklasseerde CDW.