• U bent ingelogd als:

Roda’46 klopt koploper FC Almere

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het eerste elftal van Roda zaterdag is het nieuwe jaar goed begonnen. Koploper FC Almere werd op het eigen Buiningpark met 4-1 aan de kant gezet. Roda, dat een roerige week achter de rug had met o.a. enkele spelers op wintersport, schoot uit de startblokken.

Er werden in de eerste paar minuten direct kansen gecreëerd en al in de vierde minuut was het Jamal Lachkar die attent reageerde en de 1-0 binnenschoot. Almere kon er eigenlijk weinig tegenover zetten en het duurde tot de 20e minuut voordat keeper Jaap de Greef voor het eerst handelend moest optreden. Nadat Daan Bannink, die mooi vrij voor de keeper werd gezet, zijn inzet gepakt zag worden door de keeper, was het in de 23e minuut weer raak. Menno Majolee kapte fraai naar binnen en vond de verre hoek: 2-0 en Roda leek op rozen te zitten.

Almere probeerde wat meer naar voren te voetballen, maar Roda kwam niet echt in de problemen. Toch stond het tien minuten voor rust opeens 2-1. Een overtreding in het strafschopgebied van Roda werd bestraft met een penalty, die feilloos werd binnengeschoten. Plotseling was het weer een wedstrijd en met een 2-1 ruststand konden beide ploegen aan de thee.

Vooral door de stand bleef het de tweede helft lang spannend. Almere probeerde het wel, maar kwam zelden tot grote kansen. Toch vond trainer Romp dat er na de 2-1 zoals vaker dit seizoen weer een beetje twijfel in de ploeg sloop. “Hoewel Almere niet heel veel gevaarlijke kansen creëerde, maken ze voor hetzelfde geld opeens de 2-2.”In de tachtigste minuut maakte Stef Menken aan alle onzekerheid een einde en schoot de 3-1 binnen.

Wedstrijd gespeeld.

Toen vlak voor tijd de net ingevallen Jaimy Wilken op fraaie wijze de 4-1 maakte, was de wedstrijd definitief over. Een mooie opsteker voor het team en de staf. Roda is na een slechte seizoenstart inmiddels opgeklommen tot plaats vijf op de ranglijst, met 9 verliespunten meer dan Victoria. Volgende week spelen de nieuwe koploper Victoria en FC Almere tegen elkaar en gaat Roda op bezoek bij het Amersfoortse CJVV. Voorlopig kunnen we niets anders doen dan de eigen wedstrijden blijven winnen en dan zien we aan het eind van de rit wel wat dit oplevert.Roda’46 klopt koploper