• U bent ingelogd als:

Roda’46 kan niet scoren tegen VVZ’49: 0-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De supporters wisten het achteraf zeker: “Roda’46 Zat1 had nog drie uur tegen VVZ’49 kunnen voetballen, gescoord had de ploeg niet meer”. In de 90 minuten die Roda tegen de club uit Soest speelde kregen de Leusdenaren meer dan tien goede kansen, waarvan er zeker zeven eigenlijk niet te missen waren. Maar er zijn van die dagen dat de bal gewoon niet langs de vijandelijke keeper wil. En als dat dan wel lukt dat staat de paal in de weg.

Het was echt ongelooflijk wat zich zaterdag op het hoofdveld van Roda’46 afspeelde. Al na twee minuten kreeg Cedric Sangwa een geweldige mogelijkheid. Hij kreeg de bal echter niet in het doel. Vlak daarna was het wel raak aan de andere kant. Een kluts eindigde in de 0-1. De thuisclub was nog niet bijgekomen van de schrik of het stond 0-2, door een goal van  Erik Kool. Na 11 minuten spelen keek Roda’46 tegen een achterstand aan van twee doelpunten.

Vanaf dat moment probeert VVZ’49 Roda’46 uit het spel te halen door het spel te vertragen. De spelers liggen vaak en langdurig op de grond. Scheidsrechter Germs treedt er niet tegen op en laat aan het einde van de eerste helft maar kort extra doorspelen.

Roda’46 lijkt tijd genoeg tijd te hebben om terug te komen. De rood-zwarten creëerden veel kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Jermain Cikic verscheen alleen voor het doel, maar ook hij kreeg de bal niet achter doelman Waals van VVZ’49. Op slag van de rust was er opnieuw een geweldige mogelijkheid voor de thuisclub, maar ook deze keer redt keeper Waals.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelletje. VVZ’49 vertraagt het spel, maar Roda’46 krijgt toch kans op kans. Een kwartier voor het einde windt coach Koen Janssen zich zodanig op, dat hij door de scheidsrechter met een rode kaart naar de tribune wordt gestuurd.

Even later moet VVZ’49-speler Verheijen het veld verlaten, nadat hij zijn tweede gele kaart heeft ontvangen. Het verandert niets aan het spelbeeld: Roda’46 drukt op het doel en krijgt mogelijkheden. “Maar al had Roda’46 nog drie uur gespeeld… de bal gaat er zaterdag niet in.”