• U bent ingelogd als:

Roda’46- ARC 5-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De ene week is de andere niet zullen we maar zeggen. Na de sprankelende vijfenveertig minuten met zeven doelpunten vorige week ging ARC met veel vertrouwen naar Leusden om daar af te rekenen met Roda’46 dat in de eerste twee wedstrijden slecht presteerde en door rode kaarten ook nog eens tegen drie schorsingen was opgelopen. Wat viel dat tegen zeg.

Het zal heel lang geleden zijn dat ARC binnen een half uur met 3-0 achter stond. Het zou uiteindelijk 5-2 worden en het valt niet mee om te zeggen, maar dat is natuurlijk wel een regelrechte afgang. Binnen twee minuten lag de eerste al achter doelman Aron Balk. Uit een indraaiende vrije trap viel de bal via Youri Duisterhof binnen. Nummer twee viel in de twintigste minuut toen Huib Oversloot zich wel heel simpel liet uitspelen door Nigel van Zelst. Het zou de eerste zijn van een gave hattrick. Ook goal drie kwam van zijn voet, nadat een medespeler eerst tegen de paal had geknald. Na een blunder van Youri Duisterhof rondde hij opnieuw genadeloos af. De thuisclub was in alle duels feller en het chaotische verdedigen van de Alphense defensie werd op echt bijzonder knappe wijze afgestraft. In de tussentijd had Balk ook nog eens twee doelpunten voorkomen, had de thuisclub nog eens de lat geraakt, was ARC via Luca Janszen slechts eenmaal dichtbij een doelpunt geweest en was Derek Prins al vervangen door Neal Arnoldus. De naar Leusden afgereisde ARC-supporters wisten niet wat ze meemaakten en dat gold uiteraard ook voor de aanhang van de thuisclub.

Dat Roda’46 wel degelijk te kloppen was bleek in de slotfase van de eerste helft toen Stefan de Horder en Luuk Samsom de achterstand vrij simpel terugbrachten tot 4-2. Daardoor had het Alphense bezoek, mede door de bruisende tweede helft van vorige week er echter toch nog best wat vertrouwen in. Dat bleek niet terecht, want van een echte inhaalrace kwam niets terecht. De doelman van de thuisclub kreeg helemaal niets te doen. Het zou tegen het einde nog erger worden. Tot twee keer toe viel de 5-2. De eerste bleek na langdurig overleg tussen arbiter Frank Tol en ARC-vlagger Guido van Egmond niet te tellen, maar de tweede nadrukkelijk wel. Een collectief falen dus op een hele mooie nazomermiddag. Mooi qua weersomstandigheden, maar verder niet.

Bron: Website ARC

Geef een reactie