• U bent ingelogd als:

RODA ’46 en Saestum spelen gelijk in een boeiende wedstrijd

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Gisteren speelden de thuisploeg met 2 jongens van 17 jaar in het elftal 1 in de basis en 1 als invaller. Het is natuurlijk leuk om te zien dat wat jong is vlug komt. Maar dat betekent niet dat er rekening gehouden moet worden met jongere speler van de leeftijd. Regelmatig werd er door de leiding van de thuisclub het verwijt gemaakt naar de spelers van Saestum  dat er rekening gehouden moest worden met het feit dat de spelertjes pas 17 jaar waren.

Op het hoogste niveau in Nederland in de eredivisie worden wekelijks jonge talenten voor de leeuwen geworpen, denk niet dat de leiding van een van deze clubs  zich bezigt met dergelijke uitspraken.

Dus speelden Saestum de wedstrijd met maar 1 opdracht niet verliezen.

De komende 3 wedstrijden zal met eenzelfde instelling de tegenstander bestreden moeten worden.  

 

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidrechter N. Mahabali  uit Hoorn nam de ploeg uit Zeist het initiatief. Saestum was absoluut de bovenliggende partij en bleef het doel van de thuisclub bestoken met goed aanvallend voetbal. Diversen mogelijkheden werden er gecreëerd maar tot doelpunten mocht het nog niet komen.

In de 13e minuut behoede de doelman van de thuisclub met een weergaloze safe het eerste doelpunt na een schot van Jordao Bakkenes.

In de 16e minuut echter moest hij zwichten na een goede aanval van de ploeg van Maykel Tak. Met een bekeken steekpass van Mo Talhaoui  op Luuk Bruijnis kon Luuk simpel de 0-1 op het scorebord zetten.

Nog geen 4 minuten later redde de keeper van de thuisclub wederom op een schot van dezelfde  Luuk Bruijnis en voorkwam zo dat Saestum op een 0-2 voorsprong kwam.

Het enige wat de thuisploeg hier tegenover stelde waren diverse snelle counters die door de verdediging van de gasten simpelweg werden geëlimineerd.

Maar in de 34e minuut stond de linkerspits van de thuisploeg zeker 2 meter buitenspel toen de bal werd gespeeld maar de dienstdoende leidsman weigerde in te gaan op het vlagsignaal van zijn assistent van deze middag en liet de speler doorlopen en deze kon simpel de gelijkmaker scoren.

Nog geen 6 minuten later mocht Saestum zijn 3e corner nemen; er waren er al 2 genomen van rechts die niets opleverde, dan weer een corner, maar nu van links deze werd bekeken genomen door Mo en simpel door Glenn van Greuningen met een gave kopbal achter de doelman van de thuisclub gekopt.

Saestum stond op een verdiende voorsprong.

Onnodig liep Jordao Bakkenes in een scrimmage tegen een gele kaart op ook zijn tegenstander kreeg de kaart gepresenteerd.

De rust werd dan ook bereikt met een voorsprong. Maykel instrueerde zijn spelers en stuurde de ploeg met de zelfde instructies en ongewijzigd de 2e helft in.

Roda kwam ook wat anders uit de kleedkamer en zette Saestum flink onder druk. Saestum herstelden zich en mocht van geluk spreken dat in de 50e minuut de scheidrechter buitenspel constateerde bij een aanval van de thuisclub en zo de gelijkmaker voorkwam.

Maar nog geen 5 minuten later mocht de rechterspits van de thuisploeg toch zijn ploeg op gelijke hoogte brengen. Een snelle counter werd door de verdediging van Saestum verkeerd beoordeeld en zo kreeg de rechterspits een vrije doorgang waar hij gretig gebruik van maakte om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen.

Saestum pakten het spel weer op Wouter Outmans werd  gewisseld daar hij eerder tegen een gele kaart was opgelopen en werd vervangen door Jeremy van Maanen  die even moest wennen maar al gauw weer in zijn vertrouwde spelletje kwam en daardoor ondanks zijn jonge leeftijd (19)geen duel uit de weg ging.

Dus zo kan het blijkbaar ook.

Saestum nam het spel van de eerste helft weer op en bestookte het doel van de thuisploeg maar tot een doelpunt kwam het niet. Lhasse Hercules miste 2x het doel op een haartje het geluk was niet op zijn kant.  Bij de 2e kans stond de doelman weer goed op zijn plaats en via zijn hoofd ging de bal over het doel. Hij was even de weg kwijt.

Helaas werd er deze middag weer afgesloten met veel gele kaarten waar de leidsman zo zijn eigen wedstrijd floot.

As Zondag 14.00 uur mag Saestum aantreden tegen de ploeg uit Houten deze doen nog mee voor een van de bovenstaande plaatsen dus Jongens jullie zijn gewaarschuwd.

Dus kom ze allemaal steunen.