• U bent ingelogd als:

Robin Steffens schiet RKAVV naar driepunter tegen VV de Meern

Geplaatst in Video, Wedstrijdverslagen

Bron: RKAVV

RKAVV heeft op bezoek bij De Meern drie hele belangrijke punten gepakt. Vooraf ontliepen de ploegen elkaar slechts twee punten, en dat kleine verschil werd duidelijk op het veld. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. Tachtig minuten lang stond de brilstand op het scorebord, maar toen kwam de bal voor de voeten van Robin Steffens die RKAVV naar de overwinning krulde.

20160214 De Meern RKAVV 018

De openingsfase was vrij rommelig, iets wat zich eigenlijk de hele wedstrijd wel een beetje aanhield. Het veld was glad door de sneeuw en dat kwam de aannames van de teams niet ten goede. RKAVV was in de eerste fase aanvallender dan De Meern, maar tot echte kansen kwam het niet door wat slordigheden. Na een kwartier had Jop Verhagen de eerste mogelijkheid maar zijn inzet werd geblokt. Meteen daarna kreeg ook de thuisclub de eerste kans. Doelman Mike ten Kroode redde echter op de doelpoging van Kesly den Haag. Den Haag schoof even later de bal rakelings voorlangs. Via voorzetten van Cagri Kodalak probeerde RKAVV voor dreiging voor het doel te zorgen. Rowendy Schoop kwam twee keer net niet bij de bal. Op slag van rust kwam het laatste wapenfeit van de eerste helft van Sjoerd Vlasman, hij schoot rakelings naast.

20160214 De Meern RKAVV 081

De eerste kansen van de tweede helft waren aan beide kanten een bal die hard voorlangs ging. Het typeerde de gelijkwaardige wedstrijd. RKAVV wist elkaar beter te vinden en kreeg wat meer het overwicht. Hoewel de topscoorder van De Meern, Gokhan Yasar, een kans onbenut liet, begon RKAVV meer te creëren. Robin Steffens schoot van dichtbij op de lat en Jop Verhagen trof de paal. Tien minuten voor tijd kapte Robin Steffens naar zijn chocoladebeen waarmee hij vervolgens de 0-1 in de bovenhoek krulde. Twee minuten voor tijd leek De Meern toch nog een punt te pakken, maar het doelpunt van Yasar werd afgekeurd wegens buitenspel.

RKAVV klimt dankzij de zege naar het linkerrijtje.

 Videobeelden van deze wedstrijd: