• U bent ingelogd als:

Robin Smeeing: ‘ We speelden of we al klaar waren.’

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zwak optreden brengt SO Soest in degradatieproblemen

Een tweede thuiswedstrijd winnen was zondag de opdracht voor het team van trainer Bas Dreef. Immers, het was op 11 september 2016 dat SO Soest zijn eerste en tevens laatste wedstrijd won op eigen terrein. Elinkwijk werd toen het slachtoffer. Acht maanden later lukte het niet ook om DEM op de Bosstraat aan de kant zetten. De Beverwijkers wonnen verdiend met 1-5 en zo verzaakte SO Soest om zich veilig te spelen. De nacompetitie rest nu voor de Soesters.

‘K.t’, was de eerste reactie van Robin Smeeing. ‘ Wij speelden of we al klaar waren. Ik baal als een stekker.’ De middenvelder zag zijn ploeg aardig beginnen aan het duel. Maar DEM was niet naar Soest gekomen om cadeautjes te schenken. Integendeel de gasten zette de thuisclub onder druk. In die periode maakte de defensie van SO Soest een onzekere indruk. Ali Coban met een vrije trap net over het doel en Robin Smeeing die ook over de deklat mikte gaven valse hoop, want de Noord-Hollanders voetbalden beter en waren gevaarlijk voor het doel van Midas Dorrestein. Een tegentreffer kon dan ook niet uitblijven, want nadat de paal redding had gebracht voor Dorrestein was het Riks Stals die DEM verdiend op voorsprong zette: 0-1.

Na de rust kreeg SO Soest even wat vleugels. Een dot van een kans van Majid Ghaddari ging verloren. Arbiter Kooij stak daarna de pupillen van Dreef de hand toe. Een lichte overtreding op Coen Roest werd met een strafschop beloond. Smeeing bleef koel en knalde de 1-1 in. SO Soest wilde meer en nam risico’s. Achterin betekende dat veel ruimte voor de behendige gasten. Het werd een kansenfestival voor DEM. Die  feestelijke uitnodiging werd in dankbaarheid aangenomen. Binnen dertig minuten speeltijd stond er een vernietigende uislag op het scorebord: 1-5. Die klap kwam hard aan bij Smeeing: ‘ Natuurlijk is DEM een goede ploeg. Maar ons begin was slecht. We waren nog niet wakker en door de spanning onzeker. Door die penalty dachten we terug te zijn in de wedstrijd, maar we begonnen nog onzekerder te voetballen. Jammer want ik hoopte dat dit de laatste negentig minuten van dit seizoen waren en dat we nu een lekker biertje konden drinken.’ De hoop heeft de routinier echter nog niet verloren: ‘ Laten we hopen dat we over een paar weken hier samen lachend staan.’

SO Soest- DEM 1-5 ( 0-1). 1-1 Robin Smeeing