• U bent ingelogd als:

Robert Roest nieuwe trainer bij VV Almkerk volgend seizoen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen


ALMKERK – Almkerk heeft Robert Roest (47) aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer. De oud-prof van onder meer FC Utrecht volgt bij de zaterdageersteklasser John Vink op. Roest komt over van De Meern.

Robert Roest maakte zijn debuut in het betaald voetbal op zijn negentiende verjaardag; in een met 1-1 gelijkgespeelde thuiswedstrijd tegen Ajax begon hij in de basisopstelling. Na zes seizoenen vertrok Roest naar het Belgische SK Beveren, waar hij echter maar één jaar zou spelen; in 1995 keerde de Soestenaar terug naar Nederland om een contract te tekenen bij Fortuna Sittard.

Zes jaar later vertrok hij opnieuw naar Utrecht, waar hij zijn profcarrière was begonnen. De voorstopper zou uiteindelijk zijn spelersloopbaan beëindigen bij eerstedivisionist AGOVV Apeldoorn, waar hij belandde nadat zijn contract in Utrecht afliep. Hij kwam in totaal tot 464 optredens in het betaald voetbal, waarin hij 33 maal scoorde.

Trainersloopbaan
Roest werd in 2007 jeugdtrainer bij FC Utrecht. Vervolgens werd hij als tweede assistent aangesteld achter Ton du Chatinier. Toen in december ook Van Hanegem op non-actief werd gesteld en Du Chatinier hem opvolgde, promoveerde de voormalige verdediger tot assistent, een functie die hij tot het eind van het seizoen 2008-2009 heeft vervuld. Roest is tot aan de zomer van 2014 actief geweest als jeugdtrainer van FC Utrecht.

In juli 2014 begon hij als hoofd jeugdopleidingen en hoofdtrainer van zaterdageersteklasser VV De Meern.

Bron: Regio Voetbal