• U bent ingelogd als:

RKAV Volendam – FC Breukelen (1 – 2)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Gister zijn onze mannen afgereisd naar Volendam voor het tweede oefenduel van dit seizoen. We werden goed ontvangen op het mooie complex van RKAV Volendam en iets over half 3 werd er afgetrapt. De mannen van FC Breukelen kwamen sterk uit de startblokken en hadden hierdoor het betere van het spel. Deze sterke fase resulteerde in een 0 – 2 voorsprong bij rust.

In de 14e minuut veroverde Dave Hensbergen de bal ter hoogte van de middenlijn. Met zijn snelheid drong hij het 16 meter gebied binnen en liet zich niet meer afstoppen. Dave schoof de bal keurig achter de keeper van RKAV Volendam en tekende hiermee voor de 0 – 1. Het eerste doelpunt van ons 17-jarige talent in de hoofdmacht. Breukelen besloot het hier niet bij te laten en nog geen 5 minuten later lag de 0 – 2 al in het net. Deen van Embriqs maakte zijn 4e treffer van dit nog maar net begonnen seizoen.

In de tweede helft had FC Breukelen zichtbaar last van het warme weer en de verbruikte energie van de eerste helft. RKAV Volendam gooide de handdoek niet in de ring en probeerde de defensie van Breukelen in verlegenheid te brengen. Onze mannen hielden stand tot de voorlaatste minuut van de wedstrijd. RKAV Volendam deed wat terug door het maken van een fraaie treffer. Hiermee werd de einduitslag bepaald op 1 – 2.

Een wat mindere tweede helft mag de pret niet drukken. FC Breukelen is goed aan het nieuwe seizoen gestart en boekt twee overwinningen binnen een week. Hopelijk kunnen we er een goed vervolg aan geven in de wedstrijd tegen VVZ’49 van komende zaterdag. De wedstrijd begint om 14:30 uur op Sportpark Broekdijk Oost!

Foto afkomstig van de pagina van RKAV Volendam – Cornell Tol