• U bent ingelogd als:

Renswoude op alle fronten afgetroefd

Geplaatst in Tegenstander gezocht


Het is Renswoude niet gelukt om de titelstrijd in de 2e klasse G weer spannend te maken. Bij winst in de onderlinge confrontatie waren de Kraaien koploper Hierden tot op 1 punt genaderd, maar een zege zat er niet bij lange na niet in. De Hierdenaren hebben hun voorsprong uitgebouwd dankzij een duidelijke 0-3 uitslag.

Coach Dick Eijlander legt zich neer bij de nederlaag. ,,We zijn al trots dat we deze wedstrijden mogen spelen”, benadrukt hij. Tegen Hierden werd zijn ploeg voor een echte titelstrijd echter te licht bevonden. ,,We waren kansloos op alle fronten.”

Al schoot Jeffrey van Deuveren in het eerste kwartier nog op de lat, Hierden kwam halverwege het eerste bedrijf op voorsprong. Een dribbel langs Jeroen van Strijp leidde een steekbal in, waarna Jacco van Ginkel ook niet meer kon redden: 0-1.

Na rust probeerde Renswoude het tij te keren, maar Hierden was scherper in de duels. Bovendien beschikten de bezoekers over individuele klasse, die geetaleerd werd bij de 0-2. Met een fraaie omhaal zorgde de spits van Hierden voor het hoogtepunt van de middag. ,,Een fan-tas-tisch doelpunt”, zegt Eijlander bewonderend. Daarmee was het duel ook beslist. Nadat diverse kansen onbenut waren gelaten, maakte de koploper in de slotfase ook nog de derde treffer.

Bron: Scherpenzeelse krant