• U bent ingelogd als:

Rene van der Kooij nieuwe trainer SO Soest

Geplaatst in Clubnieuws

 

De 48-jarige René van der Kooij is vanaf aankomende zomer de nieuwe hoofdtrainer van SO Soest. De huidige trainer van SCH’44 volgt Gerrit Plomp op.

René van der Kooij zijn werkweek bestaat uit voetbal. De inwoner van Maasland werkt als manager bij derdedivisionist Hercules uit Utrecht, hij is actief als Hoofd Jeugdopleiding bij v.v. Hoogland en momenteel is hij bezig met het derde seizoen bij SCH”44 (klassegenoot van SO Soest).

René van der Kooij voetbalde bij MVV’27 uit Maasland en Excelsior Maassluis. Na zijn voetbalcarrière richtte hij zich op de sport. De nieuwe trainer van SO Soest behaalde zijn TC 2 en de allerhoogste licenties in de tennissport. Daarnaast heeft hij op HBO-niveau sportmanagement gestudeerd en succesvol afgerond en was hij manager bij de Haagse ijshockeyclub HYS.

Voetbal zit René van der Kooij in het bloed. Bij zijn eigen club MVV’27 is hij ooit gestart met het opzetten van het technisch beleid. Bij Hercules is hij technisch manager. Sinds vorig seizoen is hij HJO bij v.v. Hoogland.

SCH’44 is de eerste “klus” van René als hoofdtrainer. Hij miste het veldwerk en ging daarom in 2016 aan de slag bij de zondagtweedeklasser. Saillant detail is dat SO Soest in deze competitie nog twee keer moet spelen tegen de ploeg uit Harmelen.

René van der Kooij legt uit waarom hij graag bij zijn nieuwe club wil werken: ,,Ik heb de laatste jaren met veel bewondering gekeken naar SO Soest. Een club met veel mogelijkheden, een grote achterban, een mooie accommodatie. SO Soest is een club die via de geleidelijke weg omhoog wilt gaan. Een club die bij mij past.”

Peter van Loon, bestuurslid van SO Soest namens de technische commissie, is blij met de nieuwe trainer. ,,Met René hebben we een echte voetbalman aangetrokken. Door zijn achtergrond weet hij wat er leeft en wat er komt kijken bij een voetbalvereniging als SO Soest. Wij zijn tevreden dat dit proces is afgerond. Nu gaat de concentratie naar de tweede seizoenshelft. Samen met Gerrit Plomp en Ramon Bongers gaan we voor een succesvol vervolg van de competitie.”

 

 

Geef een reactie