• U bent ingelogd als:

Remise uit tegen Dieze West: 2-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Dieze West uit…..de eerste van een aantal verre uitwedstrijden die dit seizoen op de planning staan. Berichten via de groepsapp over files bij Zwolle waren reden om het gas iets dieper in te drukken zodat de aftrap niet gemist zou worden. Dit laatste heeft mij vorig seizoen een aantal fikse bekeuringen opgeleverd, maar je moet wat voor je clubje over hebben. Aangekomen bij het sportpark in Zwolle stuit je direct op een prachtig hockeycomplex, dit schept verwachtingen voor de voetbaltak. Niets blijkt minder waar, 1 kunstgrasveld met net zoveel korrels als onze velden 5 en 6 bij elkaar, een kantine waar onze Commissie van Beheer gelijk korte metten mee zou maken (inclusief de “open” keuken”) en welgeteld 135 leden, geen accommodatie die je verwacht in de Hoofdklasse. Echter, uiteindelijk gaat het om de punten en daarvoor hadden Rob Zomer en zijn staf voor het eerst dit seizoen een basisplaats ingeruimd voor Rick Hauwert en Irak Asad.

De eerste helft was gelijkwaardig te noemen. De eerste grote kans voor De Meern viel te noteren in de 13e minuut, na een prachtige pass van Rick Kruijs vond Gokhan Yasar de sluitpost van Dieze West op zijn weg. Aan de andere kant was het in de 23e minuut wel raak, centraal achterin werden we erg eenvoudig uitgespeeld en stond de 1-0 op het scorebord. Daarna vielen er regelmatig kansen voor De Meern te noteren, maar hij wilde er niet in. Hierbij was de counter van Dieze West erg gevaarlijk, hetgeen de hele wedstrijd het geval zou zijn. Uiteindelijk was het wie anders dan Gokhan Yasar die de ban zou breken. Na een mooie actie werd hij in de 42e minuut onregelmatig gestuit en werd er een terechte penalty toegekend. Onberispelijk schoot hij deze zelf in. Met een 1-1 tussenstand werd er gerust.

Na rust bleef Rick Hauwert in de kleedkamer achter en kwam Sedan Ozan in het veld. Stolwijk en Zoutenbier zaten nog te bobo-en op een paar campingstoeltjes met het bestuur van Dieze West toen de 1-2 viel. Hakan Yasar stoomde op aan de linkerkant, gaf een voorzet op maat op zijn broer die prachtig tegendraads inkopte. En zo stonden we na 1 minuut in de 2e helft zomaar op voorsprong. Dit was ook het moment om door te drukken, want de 1-3 hing in de lucht. Hoewel de counters gevaarlijk bleven en met name de nummer 14 Caleb Rahajaan van Dieze West af en toe een plaag voor onze verdediging was. Na een kwartier in de 2e helft slaat de vlam in de pan, maar niet in het veld…..bij buurtvereniging Ulu Spor FC (65 leden) liep het ietwat uit de hand waarna zelfs een “vrijwilligster” door het raam van de kantine naar buiten klom met een broodmes in haar hand. Het stokbrood lag toch echt binnen, maar het gevolg was dat onze wedstrijd even stil gelegd werd tot de rust weergekeerd was.

In de 25e minuut is het helaas raak voor Dieze West. Na wederom een scherpe counter maakt Milos Durmic de 2-2, een goal die naar mijn, niet geheel objectieve, mening naar buitenspel riekt. Scheidsrechter van der Laan kent de goal echter toe en we kunnen weer van voor af aan beginnen. Inmiddels heeft Trevor Mulders Steve Blokland op de rechtsback positie vervangen en zal later in de wedstrijd Anis Ziana Tom van der Linden nog vervangen. Het spel golft nu op en neer en het kan alle kanten op. In de 28e minuut mag Rick Kruijs op zo’n 18 meter van de goal aanleggen voor een vrije trap die moeizaam gekeerd wordt door de keeper. Nog geen minuut later een curieus moment aan de andere kant. Irak speelt de bal terug op Taner en die pakt binnen zijn strafschopgebied de bal in zijn handen. Een momentje van onachtzaamheid van hem, want verder toont hij zich ook vandaag weer een uiterst betrouwbare sluitpost. Gelukkig treft dit buitenkansje voor Dieze West geen doel. Het laatste kwartier is inmiddels ingegaan waarbij Hakan Yasar in 7 minuten tijd 2 gele kaarten pakt hetgeen betekent dat we met 10 man de slotfase in moeten. En zo werd het toch nog billenknijpen…..De éne na de andere counter en vrije trappen tegen vliegen ons om de oren. Maar er wordt standgehouden, waardoor we met 1 puntje in de tas Zwolle weer kunnen verlaten.

Al met al een terechte uitslag, waarbij we hopelijk volgende week thuis tegen Hoogland, dat 2 keer gelijk speelde, de volle buit eens binnen kunnen halen.

Edwin Ebskamp

23’ 1-0 Caleb Rahajaan

42’ 1-1 Gokhan Yasar

46’ 1-2 Gokhan Yasar

69’ 2-2 Milos Durmic

De Meern: Taner Memili, Rick Hauwert Junior (46. Sedan Ozan), Irak Asad, Joris van Rooijen, Hakan Yasar, Rick Kruijs, Kesly ten Hag, Steve Blokland (65. Trevor Mulders), Gokhan Yasar, Bob Verweij, Tom van der Linden (75. Anis Ziani).