• U bent ingelogd als:

Remise in uitduel bij Juliana 31

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

19.09.2016

Hercules nam zondag een punt mee uit het Gelderse Malden op bezoek bij Juliana ’31. Een uitslag waar iedereen wel vrede mee kon hebben, want beide ploegen maakten geen aanspraak op de winst. De thuisblijvers in Malden kregen zondag gelijk, want de weinige toeschouwers die wel naar sportpark De Broeklanden waren gekomen, kregen een matig duel voorgeschoteld. De hoogtepunten waren schaars en langs de lijn was het dan ook 90 minuten stil.

Hercules speelt de laatste twee wedstrijden duidelijk een stuk voorzichtiger dan in de eerste vier duels van de competitie, waarin het wel mooi voetbal speelde, maar vaak met lege handen achterbleef. Ook tegen Juliana was het vooral aftasten van de tegenstander wat Hercules deed. Een enkele keer kwam de ploeg van Eric Speelziek dicht bij de goal van Juliana’31. Zo kreeg Kevin Ligtermoet een goede schietkans na een snelle aanval over de vleugel, maar de inzet van Kevin werd gekeerd. Aan de andere kant was de thuisploeg twee keer dicht bij een treffer, maar paal en lat hielpen Hercules een handje. Veel spelers bij Hercules haalden niet hun normale niveau. Thomas Reynaers werkte weer hard, maar zijn passes miste nauwkeurigheid en dat gold ook voor Colin Broers, die een zeer ongelukkige wedstrijd speelde. Lichtpuntjes waren Mart Stokkers en Fons Mulder. Zij haalden wel een ruimte voldoende. Ook Loed Keizer speelde een goede wedstrijd.

De druk van Juliana’31 werd in de loop van de eerste helft groter, maar vlak voor de pauze was het toch Hercules dat op voorsprong leek te komen. Een snelle uitval werd goed afgerond door Tyronne Fonville, maar de vrouwelijke grensrechter stak haar vlag omhoog voor buitenspel. Die beslissing werd, zelfs door het thuispubliek, openlijk in twijfel getrokken.

Na de thee kabbelde de wedstrijd verder. Juliana’31 kreeg door het achterover leunen van Hercules nog meer de gelegenheid om de druk op te voeren. Lange tijd leek dit zonder grote gevaar te verlopen, maar een kwartier voor tijd belandde een hoge bal opeens voor de voeten van Juliane’31-aanvaller Stefan de Jong die de bal eenvoudig achter Fons Mulder kon werken. Opnieuw werd duidelijk gemaakt hoe kwetsbaar Hercules is bij hoge ballen en spelhervattingen.

Na dat Maldense doelpunt werd Hercules gedwongen om de defensieve stellingen te verlaten en dat leidde meteen tot veel beter voetbal en meer gevaar voor het Juliana-doel. Gilbrano Plet kreeg de afgeslagen bal in tweede instantie niet in het verlaten doel en een steekpassje van de ingevallen Zakaria Issarti kwam een paar minuten later net niet bij de geheel vrijstaande Plet aan. Het was opnieuw invaller Jeffrey Vlug, die Fonville verving, die de wedstrijd voor Hercules open brak. Net als tegen HBS was Vlug met zijn steekpass verantwoordelijk voor het Hercules-doelpunt. Hij zette Gilbrano Plet vrij voor de keeper. Plet bleef kalm en rondde beheerst af. Hercules had nog vijf minuten om voor de volle winst te gaan, maar kansen kwamen er niet meer. Voor het doel van Fons Mulder speelde zich in blessuretijd nog wel twee hachelijke momenten af, waarbij Juliana ook zomaar nog met de winst van het veld had kunnen stappen.

Al met al een puntendeling waar we niet ontevreden mee hoeven te zijn. Het is echter te hopen dat het sprankelende veldspel weer terugkeert. Liefst zondag al als we het opnemen tegen de beloften van Achilles.