• U bent ingelogd als:

Regionale Jeugdopleiding

Geplaatst in Clubnieuws

Han van Veldhuizen (r) neemt het certificaat in ontvangst van Hans Buitenhuis van de KNVB

Bron: www.varnws.nl

Voetbalvereniging De Meern heeft de status van Regionale Jeugdopleiding verkregen. In een overvolle kantine ontving voorzitter van de jeugdcommissie Han van Veldhuizen het certificaat uit handen van KNVB-ambassadeur Hans Buitenhuis. De jeugdopleiding voldoet hiermee aan de hoge kwaliteitseisen die binnen het Kwaliteit & Performance Programma van de KNVB gesteld worden.

 

V.V. De Meern is buitengewoon trots op deze erkenning voor de kwaliteit van haar jeugdopleiding, wat inhoudt dat de selectieteams van de voetbalclub op een hoog niveau spelen, de trainers over het juiste opleidingsniveau beschikken en dat de organisatie rondom het technisch kader op orde is. Na het behalen van de Rinus Michels award in 2013 (Jeugdopleiding van het jaar van het Nederlands amateurvoetbal) is dit een bevestiging dat V.V. De Meern over een toonaangevende jeugdopleiding met regionale uitstraling beschikt.

Voorzitter Wim Stolwijk is daarom ook erg blij met de certificering: “Het is prachtig om te zien wat we als club door de tomeloze inzet van onze vrijwilligers en medewerkers kunnen betekenen voor de ontwikkeling van jonge, talentvolle voetballers uit Leidsche Rijn en omstreken. Dit certificaat onderschrijft dat we met onze vereniging op de goede weg zijn en dat we in staat zijn de jeugd een excellente omgeving te bieden om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.”

Naast het feit dat de Regionale status binnen het Kwaliteit & Performance Programma het hoogst haalbare niveau is voor een amateurvoetbalvereniging, blijkt het bijzondere karakter van deze onderscheiding uit het feit dat slechts 32 van de ruim 3000 voetbalclubs in Nederland de status Regionale Jeugdopleiding hebben.

 

Het Kwaliteit- & Performance Programma is het model van de KNVB om verenigingen te ondersteunen met (voetbaltechnisch) jeugdbeleid. Het richt zich op het doorlichten en ontwikkelen van jeugdopleidingen, waarbij clubs een certificaat kunnen behalen op één van de vier ambitieniveaus (lokaal, regionaal, nationaal of internationaal). Het geeft clubs handvatten en concrete aanbevelingen om de jeugdopleiding verder te verbeteren.

De kwaliteitseisen zijn ondergebracht bij de volgende onderwerpen: beleid en bestuur, teams, kader, trainings- en wedstrijdprogramma, samenwerking in de regio, innovatie- en kennisdeling, accommodatie en voorzieningen, resultaten en verantwoording, talentherkenning, talentontwikkeling en leerklimaat.