• U bent ingelogd als:

PVCV1 pakt punt tegen koploper!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Nadat PVCV 1 de afgelopen weken in de strijd tegen degradatie vele onnodige punten had verloren tegen directe concurrenten, heeft de ploeg tegen de koploper van de tweede klasse B een op basis van strijd en strijdplan welverdiend punt over gehouden.

NVC was gedurende de wedstrijd uiteraard de betere ploeg, met veel individuele klasse in de voorste linie, PVCV zette daar een gedisciplineerd verdedigende formatie tegenover. In een tumultueuze slotfase leek NVC op de winst af te stevenen, PVCV maakte echter in blessuretijd nog gelijk en pakte dus alsnog een welverdiend punt op eigen terrein. Met het programma van de komende weken in het achterhoofd kunnen we in ieder geval met opgeheven hoofd de komende wedstrijden tegemoet zien.

 

Voor een tweede week op rij stond er een harde en gure wind op een wat leeg en rustig Sportpark Fletiomare-Oost. De verwachtingen van de dag waren klaarblijkelijk niet te hoog voor de wedstrijd tegen de nog altijd ongeslagen koploper NVC. De uitwedstrijd was immers al met 8-1 verloren gegaan en sindsdien leek dat kleine beetje nodige geluk de laatste weken de ploeg van trainer Ton Delfgou ook te ontberen. Nadat PVCV 2 haar cruciale wedstrijd tegen Nieuw Utrecht verdiend met 5-0 (!) had gewonnen en zelfs de debutant O-19 keeper David zichzelf op het scoreformulier had geschoten was het aan PVCV 1 om toch de eerste punten op het eigen terrein te gaan behalen. Pupil van de Week Joep de Waal uit JO8-2 speelde het gehele elftal van NVC uit om vervolgens 1 op 1 met de keeper de bal in het doel te werken, het goede voorbeeld was gezet! Goed gedaan!

 

In de 1ste helft werd meteen al duidelijk dat NVC een ploeg had met een aantal zeer snelle en vaardige spelers op het middenveld en in de voorste linie. Dit leidde in de eerste minuten van de wedstrijd tot een aantal benauwde momenten voor de goal van Regilio. PVCV hield zich in die fase aan het vooraf besproken plan terug te trekken op eigen helft en met zeker 9 mensen achter de bal te blijven. Naarmate de 1ste helft verstreek lukte het NVC steeds minder doorgangen te creëren door de hechte defensie van de thuisploeg. PVCV werd zelfs door enkele snelle uitvallen gevaarlijk voor de goal van NVC; vlak voor rust liet Bas een opgelegde, maar lastige kans op een voorsprong helaas liggen. Met 0-0 gingen beiden ploegen de rust in.

 

De 2e helft gaf een zelfde spelbeeld, NVC voornamelijk aan de bal, PVCV vooral gedisciplineerd terug getrokken. Regilio hield ons enkele malen in de wedstrijd door geweldige reddingen op een afstandsschot en een 1 op 1 situatie. Ons zeer jonge middenveld met Koen (19) en Sam (21) hield goed stand, achterin kleine afstanden en compact verdedigen. Geen vuiltje aan de lucht totdat de scheidsrechter een strafschop zag in een ogenschijnlijk rustige situatie voor onze goal. Na veel tumult werd deze penalty benut en leek het ons voor de zoveelste keer niet mee te zitten. De ploeg richtte zichzelf echter op, bleef vechten, hetgeen in blessuretijd leidde tot een uiteindelijk welverdiende gelijkmaker van Dion (zeer lelijke, maar zeer geldige goal!). Het eerste punt op eigen terrein was een feit, reden voor wat vertrouwen naar de nabije toekomst. Ook het aanwezige publiek verdiend voor deze middag een compliment, de steun heeft zeker geholpen; ik weet daarbij zeker dat iedereen een geweldige middag heeft gehad!

 

Volgende week uit naar SCH, de ploeg, die deze week met 3-2 verloor bij PVC, zal het gevoel hebben iets goed te willen maken. Gezien de afstand tot het sportpark van SCH in Harmelen zou het geweldig zijn een grote en enthousiaste PVCV-supportersschare te mogen begroten bij een echte regio-derby. Ook ons 2e elftal zal daar volgende week vanaf 11.30 uur haar wedstrijd spelen, tegen de ploeg van oud-PVCV-trainer Erwin Luijten. Een dag daarvoor speelt onze JO9-1 om 10.40 uur thuis tegen Ajax JO9-2. Het komende weekend…, ik ben benieuwd en heb er zin in!

Opstelling: Regilio, Luc, Bart, Sander, Collin, Sam, Koen (Jaouad), Daniel (Dion, doelpunt), Jim (Jeffrey), Dennis, Bas.