• U bent ingelogd als:

PVCV kampioen na 3-0 zege op SVF

Geplaatst in Wedstrijdverslagen
Bron: brugutrecht.nl
Tekst en foto: Léon Bal
Vleuten – Het Vleutense PVCV heeft weer een kampioenschap behaald. Afgelopen zondag werd er op het eigen sportpark Fletiomare-oost met 3-0 gewonnen van degradatiekandidaat SVF. Hierdoor is PVCV niet meer in te halen door de concurrentie in de vierde klasse H.

PVCV – SVF 3-0
Bij SVF waren er veel zorgen. Niet alleen vanwege de stand, maar ook omdat er veel spelers afwezig waren. Toen na een halve minuut wederom een speler geblesseerd naar de kant moest was dit opnieuw een streep door de rekening van de Cothense ploeg. Naar schatting hadden vijfhonderd mensen de weg naar het Vleutense sportpark gevonden om de kampioenswedstrijd te bekijken. Het was alweer enkele jaren gelden. Richard Dijksterhuis en Frank Schuitemaker waren de laatste succesvolle trainers geweest. Vorig seizoen was de promotie bijna binnen, maar in de nacompetitie werd de poot dwars gezet door Hooglanderveen.

PVCV heeft voor de komst van trainer Erwin Luiten enkele moeilijke seizoenen gehad. Teams werden opgeheven en spelers waren ontevreden. Er was onvrede over de accommodatie, kortom PVCV was niet hip. Toch slaagde de technische commissie erin om het elftal te versterken. Daarnaast kreeg Luiten de opdracht om jeugd in te passen. Een kampioenschap was niet het doel, het winnen van een prijs in het seizoen 2015-2016 wel.

De thuisploeg begon heel zwak aan de wedstrijd. Het grote verschil in punten was op het veld niet terug te zien. Sterker nog, in de eerste 45 minuten waren de beste kansen voor SVF, dat redelijk partij bood ondanks alle personele problemen. Tussen de spelers door liep een scheidsrechter die ongetwijfeld de beste motieven had, maar op veel momenten de plank volledig mis sloeg. Scheidsrechter Van Aanholt slaagde erin om veel zaken precies andersom te beoordelen, wat leidde tot veel frustraties binnen de lijnen. Het was aan beide ploegen zelf te danken dat het niet uit de hand liep. Vlak voor de rust was de scheidsrechter toch beslissend in het duel. De leidsman gaf een hoekschop aan PVCV wat niet klopte, het had een achterbal moeten zijn. PVCV nam de corner en aanvaller Martijn Steenhof kopte de bal snoeihard tegen de touwen. Het cadeautje werd door de thuisploeg met plezier uitgepakt. Vlak daarna was het rust en bij het wandelen naar de kleedkamers moest de scheidsrechter aan veel mensen uitleg geven, dat kostte ook enkele spelers een gele kaart.

De rust duurde 25 minuten en de scheidsrechter kwam onder begeleiding weer terug op het veld. Hij liep meteen naar de bank van SVF om daar nogmaals zijn gelijk te halen. Daarna waren de ernstige dwalingen van de leidsman voorbij en kon PVCV aan zijn feestje beginnen. Nick Vermeulen zorgde na tien minuten voor de 2-0 nadat hij zich uitstekend langs de verdediger had gewerkt. Vijf minuten later was de wedstrijd beslist. Vermeulen scoorde zijn tweede treffer. Na ruim een uur spelen was het 3-0. SVF is een ploeg die vooral via de spits op de counter speelt en dat was ook in deze wedstrijd niet genoeg om het PVCV moeilijk te maken. Wahid Gholamy kreeg in de slotfase nog speelminuten net als de reserve-doelman Jens Griffioen. De 3-0 kwam niet meer in gevaar.

Het feestje werd ingeluid met vuurwerk langs de kant van het veld. Spelers begonnen met dansen, zingen en springen. Er werd t-shirts uitgedeeld waarop stond dat PVCV kampioen was geworden. De KNVB deelde de medailles en de schaal uit. Er werd luid geapplaudisseerd door het ruim opgekomen publiek. De platte kar, deze keer in de vorm van een open bus met mooie zitplaatsen, stond al geparkeerd voor de tijdelijke kantine. De spelers werden daarop ingeladen en er was een tour in Vleuten die ook langs het veld van de concurrent UVV ging. Daarna zorgde de club en de vrijwilligers voor een mooi feest dat menigeen zich de volgende dag nog wel kan herinneren. De titel is een feit net als de promotie naar de derde klasse. Sommige pessimisten voorspellen een afgang voor PVCV in de derde klasse. De optimisten zien ook het komende seizoen met vertrouwen tegemoet. “Het was een moeilijke wedstrijd, dat had waarschijnlijk te maken met de zenuwen. In de eerste helft was het zelfs een drama. In de tweede helft vind ik dat we het goed hebben opgepakt. We hebben laten zien dat we niet voor niets bovenaan staan en we hebben weinig weggegeven”, besluit trainer Erwin Luiten. En het was, zoals dat zo fraai heet, nog lang onrustig in Vleuten-De Meern.