• U bent ingelogd als:

PVCV in rouw na verdiende zege Kampong

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

PVCV verloor terecht van Kampong.

Bron: AD

Door Martin Veldhuizen

In de tweede klasse B won Kampong vanmiddag moeizaam maar verdiend met 3-0 van PVCV. De Utrechters bleven daarmee in het spoor van koploper SDZ, voor PVCV breken steeds somberder tijden aan.

Kampong, de nummer twee op de ranglijst, won de laatste vier duels, waarin het liefst vijftien keer scoorde. De wedstrijd tegen de hekkensluiter leek er op voorhand dan ook een te zijn in de categorie appeltje-eitje. Maar de eerste helft was het duel nauwelijks om aan te gluren. Kampong voetbalde in een te laag tempo om de goed georganiseerd spelende gasten in problemen te brengen. Al had spits Siemen Eijkemans pech dat hij twee keer op in plaats van langs PVCV-doelman Regilio van Renswouw schoot. Gaandeweg de eerste helft kropen de Vleutenaren wat meer uit hun schulp, overigens zonder gevaarlijk te worden.

In het tweede bedrijf voerde Kampong het tempo én de druk op. Er kwamen kansen, maar Rogier Gerritsen zag zijn omhaal over het doel verdwijnen en Eijkemans raakte de lat. Het duurde tot de 77e minuut voordat Eijkemans, prima vrijgespeeld door invaller Victor Verpalen, eindelijk het voor Kampong bevrijdende eerste doelpunt aantekende. Daarna tikte Daniel Kovacev een vrije trap van Daan Groot Zwaaftink in eigen doel, maakte Eijkemans met het hoofd z’n tweede treffer van de middag en was de zesde thuiszege van de Utrechters een feit. Voor PVCV betekende het de twaalfde nederlaag van het seizoen.


Geef een reactie