• U bent ingelogd als:

PVCV handhaaft zich opnieuw ten koste van Zwaluwen Utrecht in Tweede Klasse

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron RTV Utrecht, foto Bert Kous.

PVCV is volgend jaar opnieuw actief in de Tweede Klasse. De voetbalclub uit Vleuten was in de nacompetitie na verlengen te sterk voor Zwaluwen Utrecht 1911. Zwaluwen wil promoveren en heeft daar volgende week in de herkansing de laatste kans op.
Na 30 minuten voetballen had Zwaluwen Utrecht de kans om op voorsprong te komen. De Utrechters kregen een strafschop. Jaouad Kanaa ging achter de bal staan, maar doelman Regilio van Renswouw keerde de strafschop. Een minuut later was het raak aan de andere kant. Dani Kovachev bracht PVCV op 0-1 voorsprong. De ploegen gingen met een gelijke stand de rust in. In de slotfase van de eerste helft had Khalid Lamchachti de 1-1 op het scorebord gebracht.

In de tweede helft hadden beide ploegen kansen op de winnende treffer. Het houtwerk kreeg het flink te verduren, maar het net niet. Het bleef 1-1.

VERLENGEN

In de verlenging kreeg ook PVCV een strafschop en ook die ging er niet in. Bas Jansen schoot de bal op de lat. Even later kreeg hij de bal wel tussen de palen. Hij schoot de beslissende 1-2 binnen namens PVCV. Daarme behoede hij zijn ploeg van degradatie uit de Tweede Klasse.