• U bent ingelogd als:

PVCV geen partij voor SO Soest

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een monsterscore! Dat hadden wij een tijd niet meer gezien. In oktober 2013 wist SO Soest, toen nog onder leiding van Aad van den Berg, met 0-9 bij VVZA te winnen. Deze zondag had die score ook gehaald kunnen worden, maar niemand was ontevreden dat de teller bij de zeven stokte. Het venijn zat vooral tussen de 24ste en 27ste minuut toen er drie keer gescoord werd en het voor de ploeg uit Vleuten duidelijk was dat de middag in Soest letterlijk en figuurlijk verloren was.

SO Soest, in een 3-5-2-formatie zette vanaf het eerste fluitsignaal de tegenstander onder druk. PVCV kon weinig uitrichten. in een poging tot uitverdedigen verdween de bal meer dan eens lukraak het niemandsland in. De score werd geopend door Hessel de Goeij. Hij nam de strafschop toen de ijverige Ali Coban binnen de zestien werd gevloerd. De score werd vanaf minuut 24 solide en snel uitgebouwd. Uitblinker Jorney Kappenberg legde de bal panklaar voor de andere uitblinker Maarten Jan Belt die simpel kon binnenschieten. Direct na de aftrap was het weer raak. Een schot van Rayendall Bitorina stuiterde over de vingertoppen van PVCV-doelman Van Renswouw. De koek was nog niet op, want weer een minuut later was Tom Karst het eindpunt van een fraaie aanval, opgezet door Ali Coban.

Na de rust deed Soest het wat kalmer aan, maar de ploeg kreeg ondertussen meer dan genoeg kansen om de score verder op te voeren. PVCV werd eenmaal gevaarlijk, doelman Jaime Hensen was zelfs al geklopt, maar Nico Safarov bracht redding op de lijn. De toeschouwers moesten tot een kwartier voor tijd wachten voordat er weer gejuicht kon worden. Tom Karst bereidde voor en Dylan Meijer schoot droog raak.

Daarna nog heel veel kansen en fraai uitgespeelde mogelijkheden. In de slotminuten werd het zevental voltooid. Thijs Janmaat streepte de bal in de bovenhoek en Ali Coban kreeg, na vier assists, loon naar werken met een fraaie treffer.

Een mooie overwinning voor SO Soest, goed voor het doelsaldo en ook nog eens met zeven verschillende doelpuntenmakers. En eindelijk weer winst. De laatste keer was op 17 december van het vorige jaar toen SCH’44 verslagen werd. Komende zondag is SO Soest vrij. Wellicht wordt er een oefenwedstrijd ingelast. Die zondag daarna (11 maart) wacht de belangrijke wedstrijd tegen Kampong in een rechtstreeks duel om de nummer-twee-positie.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Nico Safarov (79. Roy Stolk), Hessel de Goeij, Gido de Hiep; Jorney Kappenberg, Rayendall Bitorina (79. Bas Tullemans), Maarten Jan Belt, Thijs Janmaat, Dylan Meijer (73. Jim van den Berg); Tom Karst, Ali Coban

13. Hessel de Goeij 1-0

24. Maarten Jan Belt 2-0

25. Rayendall Bitorina 3-0

27. Tom Karst 4-0

72. Dylan Meijer 5-0

82. Thijs Janmaat 6-0

87. Ali Coban 7-0