• U bent ingelogd als:

PVC verrast SCH’44: ‘Gênant dat wij hier niet winnen’

Geplaatst in Wedstrijdverslagen
Aanvaller Carlo de Bruin ( in het blauw) scoorde drie keer tegen SCH ’44
AD maandag 12 februari 2018 – FOTO RUUD VOEST

Zondagtweedeklasser PVC verraste SCH’44 door met 3-2 te winnen. Zelfs PVC-trainer Hans Cozijn vond de zege niet terecht. ,,Dit zijn voor ons gewonnen punten, want SCH’44 heeft gewoon een heel goede ploeg.”
Dat maakte de druiven er voor de ambitieuze formatie uit Harmelen extra zuur op. Trainer René van der Kooij, die met zijn ploeg op één punt van de tweede plaats kon komen, was daarom zwaar teleurgesteld. ,,Ik vind het zelfs gênant dat wij met ons elftal niet bij PVC winnen. Met alle respect, maar van deze tegenstander mag je niet verliezen. Er komen ook andere dingen bij kijken dan alleen goed voetballen:concentratie, keuzes maken, focus. Maar als je achterin zo loopt te klootviolen, dan is de nederlaag verdiend.” Van der Kooij zag ook dat zijn spits Mitch Maas met twee gele kaarten vroegtijdig moest inrukken. Maas kreeg de eerste kaart voor commentaar op de leiding.

PVC, waarvoor het seizoen geslaagd is bij rechtstreekse handhaving, had daarom wat te vieren. Ook omdat de Utrechters heel effectief met de kansen omgingen. Vaak door geklungel in de Harmelense defensie, maar daar maakte aanvaller Carlo de Bruin drie keer heel handig gebruik van. Cozijn: ,,Carlo kwam over van UVV en moest wennen aan onze manier van voetballen. Ik hoop dat hij nu los is. Daarnaast sleepte keeper Julius van der Linden ons er ook een paar keer doorheen. Dit zijn echt heerlijke punten.” Hoewel PVC nog twaalf wedstrijden moet spelen, staan de Utrechters voorlopig boven de gevreesde degradatiestreep.