• U bent ingelogd als:

Purmersteijn en VVIJ verliezen koppositie na puntendeling

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De gedeelde koplopers in de zondag eerste klasse A, Purmersteijn en VVIJ, zijn door hun onderlinge gelijkspel (2-2) de leiding kwijt geraakt aan SDO. De twee promovendi maakte er een aantrekkelijke wedstrijd van in Purmerend.

Onder leiding van Badr Benlamkaddem was het in de openingsfase een beetje aftasten. Toch was er al na tien minuten een voorsprong voor de ploeg van Martin van Ophuizen. Een snelle aanval over diverse schijven werd door Niels Eijkenaar vanaf de rand van de zestienmeter binnen geschoten. Doelman Kolvers was kansloos op de bal die in de kruising verdween.

1

Amper twee minuten later was het al weer gelijk. Na slecht uitverdedigen van Aram Bakr nam Peter Woest de bal over en schoot van ver buiten de zestienmeter hard binnen. Een schot waar doelman Tim Elmers alleen maar naar kon kijken (1-1). Purmersteijn had moeite om haar geliefde spelletje uit te voeren omdat VVIJ, getraind door oud Swift coach David Vecht, met veel strijd en fysieke kracht de duels aanging. De defensie van de ploeg uit Purmerend, Adney en N’Koubi, hadden overigens hun handen vol aan de snelle aanvallers van VVIJ.

Na twintig minuten kwam VVIJ goed weg nadat Niels Maijenburg vanaf rechts met zijn linkerbeen goed inschoot, maar tot opluchting van doelman Kolvers belandde de bal op de paal. Aan de andere kant Was het wel raak. Weer was het Woest die Elmers klopte (1-2).

2

Na de hervatting kwam de ploeg van Van Ophuizen als snel op 2-2. Na tien minuten stuurde Dick Bos de diepgaande Daniel Schermer weg. De topscorer bedacht zich geen moment en schoot de 2-2 binnen. Beiden teams bleven het laatste half uur vol voor de winst gaan. Schermer zag zijn volley net over gaan en VVIJ zag Tyrone Fonville zag zijn lob net langs de verkeerde kant van de paal gaan.

3

De grootste kans was tien minuten voor tijd voor VVIJ, maar een aanvaller maaide compleet over de bal heen toen hij vlak voor doelman Elmers opdook. Zo bleef het dus 2-2 waar VVIJ aanvallende sterkste ploeg was. Bij Puremersteijn was verdediger Mo N’Koubi de uitblinker.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.

Met dank aan Auwel Prins
Foto’s John van Geenen