• U bent ingelogd als:

Puntje ondanks matige wedstrijd VVZ’49

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen hebben de Heeren van VVZ’49 toch nog een puntje binnen kunnen sprokkelen. Nadat 2 ploegen uitblonken in het missen van kansen en de ene na de andere verkeerde pass bleef de teller op 1-1 staan.

Voor het eerst op kurk levert geen creativiteit op.

Bij JSV hebben ze sinds 2 maanden een nieuwe mat. Net als bij ons kunstgras, maar daar, heel begrijpelijk, met een kurk vulling i.p.v. het gebruikelijke rubber. En ook dat bleek wennen. Hoe klein het verschil ook lijkt, kurk t.o.v. rubber, het blijkt toch een ander veld te zijn. De bal reageerde toch anders wisten geblesseerde en geschorste spelers te vertellen. Het zou een excuus kunnen zijn voor 2 ploegen die er niks van bakten. Zowel de gastheren als de gasten speelden alsof ze voor het eerst met elkaar speelden. Slechte veldbezetting, spitsen die op een eiland staan, middenvelders die overal lopen behalve op hun positie en simpele ballen die over 5 meter gewoon een meter naast de man gespeeld worden. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met het veld en met de druk. Want die beginnen beide ploegen toch wel te voelen. De degradatie komt dichtbij en het was aan beide ploegen te zien dat dat wel een beetje verlammend werkt. Bang dingen fout te doen en bang om te verliezen. Dat laatste was vooral bij VVZ’49 te zien. Ook nu weer ver inzakken, sloom opbouwen en aanvallers die daardoor geen spelers zijn maar toeschouwers die in het veld mogen lopen. Waarmee het kurk geen Theo en Thea effect <creatief met kurk> opleverde.

Scheidsrechter drukt stempel in eerste helft.

Als de ploegen het dan niet laten zien, dan komt een scheidsrechter al snel in het middelpunt van de belangstelling. Zo ook zaterdag. Al na 4 minuten wuifde hij een penalty weg toen Saddy De Koning na een solo al dan niet onreglementair onderuit werd gehaald. En 11 minuten later was hij weer nadrukkelijk aanwezig toen een afstandsschot dat in het net belandde geen doelpunt opleverde omdat een JSV speler te nadrukkelijk in de baan van het schot stond. Twee belangrijke beslissingen, twee beslissingen die discussie kunnen opleveren, twee beslissingen die moed en inzicht vereisen, maar zeker twee juiste beslissingen. Mag ook wel eens gezegd worden. Voor de rest was het van beide kanten matig. Veel gerommel op het middenveld en weinig kansen.

Gatenkaasvoetbal.

Na rust was het spel niet veel beter, maar het kijkspel leed daar niet onder. Hoe meer de klok wegtikte, hoe groter de gaten werden die beide ploegen lieten. Want na een onstuimig begin waarin Tristan Wallet zijn 4e seizoenstreffer kon aantekenen en hij er binnen 8 minuten er aan de andere kant al weer inlag, gaven beide ploegen in het vervolg veel ruimte weg. Daar leek JSV het meest van te profiteren, maar een als vanouds opererende Ruben de Goede en Rik Sterkenburg en een compleet falende voorhoede hielden de boel droog bij VVZ’49. Ook VVZ’49 kon niet meer tot scoren komen. Slechts 1 echte kans konden we noteren. In blessuretijd toen Harry Hamstra helemaal vrij in de 16 de bal volkomen verkeerd raakte en de eindstand niet meer kon veranderen. Zou ook niet terecht zijn geweest. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar en ook geen verliezer.

Thuis tegen AFC

Komende zaterdag ontvangen we de zaterdag tak van het Amsterdamse AFC. De zo verrassende koploper waar we uit met 1-3 van wisten te winnen. Aanvang 14.30 uur.

 

Opstelling VVZ’49

Jeroen de Harder,

Sergio Kok (48’ Luca Bade), Ruben de Goede, Rik Sterkenburg, Benny Honing

Hidde Reitsma, Sven Kolle, Jefta van den Broek, Tristan Wallet,

Saddy de Koning (82’ Joey Kam), Harry Hamstra

 

Scheidsrechter: F. Akkaya

Scoreverloop:

46’              1-0     Tristan Wallet

59’              1-1     Björn van der Horst

Toeschouwers: 125

Henk van der Pol