• U bent ingelogd als:

Puntje in Heemskerk voor De Meern

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een zonovergoten Sportpark De Vlotter in Heemskerk was vandaag het decor voor de wedstrijd ADO ’20 tegen onze oranjehemden. Voor ons bekend terrein, immers vorig jaar zaten wij ook bij ADO ’20 in de poule en werden zij kampioen. Een mooie club met een fraaie accommodatie. En een zeer actieve sponsorcommissie, tal van activiteiten worden ontplooid om maar geld voor de vereniging bij elkaar te harken, van heuse veilingen tot tribunestoelacties (https://www.ado20.nl/1198/tribunestoelactie/). ADO ’20 draait een stabiel seizoen in de 3e divisie, bovenin de middenmoot is knap voor een nieuwkomer. Echter, vorige week liep ADO tegen een ontzettende zeperd aan tegen Jong Vitesse dat met maar liefst 9-2 won. En dit bood perspectief voor ons hoewel wij na de 3-0 nederlaag tegen Westlandia ook niet heel veel recht van spreken hadden.

 

Voor de wedstrijd werd het 1e damesteam van ADO ook figuurlijk in het zonnetje gezet, zij waren kampioen geworden in de 4e klasse en werden gehuldigd op het hoofdveld. Een aantal van onze jonge honden in de basis zag ik verlekkerd kijken om alle dames even persoonlijk te feliciteren, maar scheidsrechter Van der Werff was onverbiddelijk en begon stipt op tijd aan de toss terwijl de huldiging nog in volle gang was.

 

Als om 14.00 uur wordt afgetrapt nemen wij gelijk het initiatief. We zijn fel, zetten druk en lijken getergd. Dat is hoe we ons team graag willen zien. Het eerste schotje komt van Zakaria El Bennay, maar meer dan een corner levert dit niet op. 2 minuten laten dan een kansje van ADO dat over gaat. Daarna is het wederom Zakaria El Bennay die na een dieptebal net tekort komt waardoor de keeper kan onderscheppen. We staan vandaag weer tegenover een aantal bomen van kerels, maar dat zijn we het hele seizoen al gewend. ADO neemt regelmatig risico met breedteballen en in de 10e minuut weet Kesly den Haag één ervan te onderscheppen. Helaas treft hij geen doel. Ondertussen is de wedstrijd een kwartier oud en is onze voorzitter nog steeds aan het zoeken naar Sportpark De Vlotter. Via een open lijntje met Ad de Lange wordt hij uiteindelijk binnen geloodst, maar het is niet de eerste keer dat hij dit sportpark niet kan vinden. Volgende keer toch maar eens meerijden Wim…

 

In de 16e minuut leggen wij een mooie aanval op de mat. Jordy Stins heeft op links een prachtige actie in huis en geeft de bal perfect voor op Kesly den Haag. Deze controleert goed, maar de keeper van ADO gooit zijn hele ziel en zaligheid in het schot van Kesly en weet zo een goal te voorkomen, wel met een blessure tot gevolg. In de 27e minuut dan een grote schotkans voor ADO, maar Mark den Hartogh kan het schot gelukkig blokken. Gelijk daarna een prachtige rush van Zakaria over de rechterkant, maar de voorzet is helaas onder de maat. In de 29e minuut ligt het helemaal open bij ADO en stormen we met 3 tegen 1 richting ADO doel, maar ook dit keer weet Zakaria de bal niet bij de vrijstaande Kesly of Jordy te krijgen. Dit zijn echt hele grote mogelijkheden waar ontzettend slordig mee om wordt gesprongen.

 

Dan een hachelijk moment in de 31 minuut. Na een duel achterin bij ADO gaat het spel door op het middenveld. De keeper van ADO blijft echter maar zeuren over een vermeende overtreding. Scheidsrechter Van der Werff wordt dit zo zat dat hij de keeper geel geeft en ons een vrije trap op 5 meter (!) van het doel. Hoewel de ervaring leert dat dit geen garantie is op een doelpunt is zijn dit wel unieke en grote mogelijkheden. Maar daar moet je dan wel slim mee omgaan….en dat doen wij niet waardoor het schot geblokt wordt en slechts een corner resteert. In deze fase hebben we de scheids zeker niet tegen en krijgen we veel vrije trappen mee. Door het onophoudelijke gezeur van ADO spelers kijkt de man in het zwart daarbij niet op een vrije trap meer of minder. We spelen redelijk goed, waarbij aan de linkerkant Lejon Cats mooie rushes maakt en er zelfs een panna tussendoor gooit. Deze panna krijgt hij in de 2e helft overigens weer keihard terug…..

 

Kort voor rust wordt ADO 20 dan een aantal keren gevaarlijk. Hoewel Lennard van den Brink de meeste duels won was er altijd dreiging van hun linksbuiten. Hij luistert naar de naam Meraj Allahdad en is een heuse international. Na AZ is hij belandt bij ADO 20, maar tevens is hij speler van het nationale elftal van Afghanistan. Zo zat hij een paar weken geleden nog bij de selectie voor de kwalificatiewedstrijd voor de Asian Cup 2019 tegen Cambodja (2-1 winst voor Afghanistan). In de laatste paar minuten voor rust krijgen wij dan 3 vrije trappen achter elkaar, waarvan 2 keer voor lullen (en geel) door ADO-spelers. Maar we gaan hier buitengewoon slecht mee om waardoor we met een brilstand aan de thee gaan.

 

Na 15 minuten in de kantine te hebben geluisterd naar een aantal tranentrekkers van een illuster trio popmuzikanten op leeftijd ben ik blij dat de 2e helft weer begint. Ik vermoed dat er in de kleedkamer van ADO wel wat woorden zijn gevallen, want ADO begint in ieder geval scherp. Hieruit ontstaan een aantal mogelijkheden, maar niet meer dan dat. In de 58e minuut is de sterk spelende Richie Agyapong net een fractie te laat wat hem een terechte gele kaart oplevert. Aan de andere kant krijgt Jordy Stins veel vrije trappen mee. Jordy speelde weer slim en wist steeds handig vrije trappen uit te lokken.

 

Ondanks het feit dat we hard blijven werken worden we slordiger in de passing. Dit openbaart zich in de 65e minuut als Lejon Cats een risicovolle breedtepass geeft die onderschept wordt. De spits van ADO verschijnt alleen voor Joey Swanink, maar samen met Mark den Hartogh kan hij redding brengen. Een paar minuten later een schot van ADO dat net naast de kruising gaat. En na de eerder genoemde panna bij Lejon Cats verschijnt een middenvelder van ADO alleen voor Joey, maar gelukkig schiet hij naast. In de 71e minuut wordt de goed spelende Jordy Stins dan gewisseld voor Steve Blokland. Gelijk daarna een prachtig schot van ADO, maar Joey Swanink weet deze bal magistraal over te tikken, daar redt Joey ons! Hierna typ ik in de groepsapp dat dit niet lang goed kan blijven gaan, maar gelukkig laten wij ons daarna ook weer zien. Giovanni Nicolaas, die ook een puike wedstrijd speelde, neemt de bal in 1 keer uit de lucht, maar helaas gaat deze bal net naast. En daarna een echt grote kans voor Kesly den Haag, hij kan alleen op de keeper af, maar hem proberen te omspelen mislukt helaas. Inmiddels is er nog een paar minuten te spelen en stoomt Lejon Cats weer eens goed op over links, vanaf de achterlijn legt hij netjes af op Anis Ziani die helaas recht in de handen van de keeper schiet. De laatste mogelijkheid dient zich in blessuretijd aan als Tom op 18 meter van het doel wordt neergelegd. De vrije trap wordt echter slecht genomen door Zakaria El Bennay waardoor de punten uiteindelijk gedeeld worden.

 

Na afloop kunnen we vaststellen dat beide ploegen goede scoringskansen gehad hebben, maar een gelijkspel uiteindelijk wel terecht is. Alleen, wij hebben daar zo weinig aan….3 punten hebben we nodig. Tot vlak voor tijd waren alle tussenstanden gunstig voor ons, maar helaas legt Be Quick 1887 er vlak voor tijd nog 2 in, waardoor wij nu echt eenzaam en alleen onderaan staan met 24 punten. Echter, de 3 ploegen boven ons hebben 26 punten, dus dit staat allemaal nog dicht bij elkaar. En met nog 5 wedstrijden te gaan is het gewoon nog goed mogelijk om rechtstreekse degradatie te vermijden. Alleen….we scoren zo ontzettend moeizaam, als je kijkt naar het aantal gescoorde doelpunten in onze poule zijn wij met 23 gescoorde goals met afstand de slechtst scorende ploeg. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen, de nummer 5 OFC komt dan bij ons op bezoek. Aftrap 14.00 uur!

 

Edwin Ebskamp