• U bent ingelogd als:

Promotie uit beeld: O.S.S.’20 volledig weggespeeld door ‘oranje machine’

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

OSS | De Meern staat op de rand van promotie naar de Derde Divisie. De formatie uit Utrecht maakte donderdagmiddag in een warm Oss veel indruk en maakte gehakt van O.S.S.’20: 1-6. De return staat zondag op het programma, maar er zal niemand zijn die nog gelooft in de kansen van de Ossenaren.

O.S.S.’20 was vooraf nog zo gewaarschuwd voor Gokhan Yasar. De topschutter van de Hoofdklasse A kende een uitstekend seizoen bij de nummer zes van de ranglijst. Ook in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Juliana’31 had De Meern veel aan de spits te danken. Al na vier minuten gaf hij zijn visitekaartje af. Hij draaide simpel weg bij Mats van Huijgevoort en bereikte met een steekbal Kelsey den Haag, die het koelbloedig afrondde: 0-1. Tony de Groot was met een kopbal dichtbij de gelijkmaker, maar na een half uur stond het 0-2. Den Haag kreeg de bal na slecht verdedigen in bezit, kapte naar binnen en haalde verwoestend uit met zijn linkerbeen. (zie filmpje hieronder)

O.S.S.’20 speelde erg zwak. Eigenlijk zat er weinig idee achter het spel, althans zo leek het. We kunnen ook wijzen naar De Meern, die in elke linie sterk overkwam. Met op het middenveld uitblinker Rick Kruijs, die vanaf de eerste minuut ontzettend veel meters aflegde en constant druk zette. In de 58ste minuut was hij ook voorin van waarde. Hij stond op de juiste plek om een verlengde vrije trap binnen te koppen: 0-3. Daarna ging het snel. Zeven minuten later was Gokhan Yasar sneller bij de bal dan doelman Rick van der Leest -die er niet goed uitzag bij deze bal- en tikte eenvoudig binnen. Totaal onverwacht kwam O.S.S.’20 na 67 minuten op 1-4. Doelman Memili kwam uit waar hij niet uit had moeten komen en Joris Razenberg kopte raak. De Meern schrok nauwelijks van de tegentreffer en ging op jacht naar de 1-5. Het kreeg ook diverse kansen en in de 77ste minuut was het raak. Op geweldige wijze. Yasar volleyde van dik 30 meter de bal raak en maakte zijn veertigste van het seizoen. Profclubs opgelet, want dit fenomeen hoort volgend seizoen hoger te spelen dan DVS’33 uit Ermelo waar hij naartoe gaat. O.S.S.’20 werd volledig weggespeeld en kwam tien minuten voor tijd ook nog met tien man te staan. Tony de Groot kreeg na een harde schop terecht rood en moest zo al eerder dan zijn ploeggenoten naar de kleedkamer. De pijp bij De Meern was nog niet leeg, want Irak Asad bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 1-6.
Klik op deze link voor het interview na afloop met Rick Kruijs   http://www.kliknieuws.nl/regio/oss/voetbal/118687/videogesprek-met-rick-kruijs-de-meern-?redir