• U bent ingelogd als:

Prima overwinning van Roda’46 op AFC Amsterdam

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

“Het was technisch niet altijd goed. We hebben zeker betere wedstrijden gespeeld, maar laten we vooral genieten van deze overwinning.” Dat waren de woorden van trainer Romp na afloop van de wedstrijd Roda’46 – AFC Amsterdam. In een enerverende wedstrijd versloeg Roda de sterke ploeg van AFC met 3-2. Grote winnaar (naast natuurlijk spelers en staf) was het publiek, dat een zeer vermakelijke wedstrijd te zien kreeg.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor AFC, waar oud Roda-speler JermainCikic in de basis begon. Hoewel er geen grote kansen waren, had AFC een licht overwicht en duurde het tot de tiende minuut voordat Roda zich voor het vijandelijke doel begaf. Een schot met links van Jesper van Dalen werd eenvoudig gepakt door de keeper van AFC.

In de 19e minuut kwam AFC op voorsprong. Een mislukte pass van Matiesvan Heesbeen werd onderschept en de spitsen van AFC profiteerden dankbaar van dit cadeautje. Het was nota bene Jermain die de 0-1 op het bord zette. Zoals vaker dit seizoen, de vorige twee wedstrijden kwam Roda ook op achterstand, zat de roodzwarte brigade niet bij de pakken neer. Vlak na de tegentreffer kregen Nigel van Zelst, Jasper van Dijk (na een prachtige actie van Gilbert) en weer Nigel kansen op de gelijkmaker. Ook AFC bleef af en toe gevaarlijk uitbreken maar keeper Bas van den Hoek hield zijn doel schoon. Ruststand 0-1.

Direct in de tweede helft werden de aanvallende bedoelingen van Roda duidelijk. Drie minuten na rust: fraaie voorzet van de zijkant, de keeper van AFC tast mis en Freek van Belzen reageert attent: 1-1! Romp: “Ik heb het dit seizoen al vaker gezegd, maar deze ploeg heeft zoveel veerkracht. Ook als we achter komen blijft iedereen keihard knokken voor een goed resultaat. Niet altijd even goed, maar met een collectief kun je, zoals ook dit keer weer te zien, heel ver komen.”

Tien minuten later een nieuwe tegenvaller voor Roda. Dit keer is het Guido den Daas die een lastig stuiterende bal verkeerd inschat. AFC reageert attent en het is uiteindelijk Charif Esadik, die met een uiterste poging te bal van de lijn te halen, de bal over de eigen doellijn werkt. Weer staat Roda op achterstand…

Enkele minuten later redt Bas van den Hoek en behoedt zijn ploeg voor een waarschijnlijk onoverbrugbare achterstand. Roda blijft de aanval zoeken. In de 69e minuut strandt Gilbert na een prachtige aanval op de keeper. Trainer Romp gaat vol op de aanval en wisselt Charif voor Menno Majolee, die koud een minuut in het veld staat als hij al op het vijandelijke doel kan koppen.

Maar dan de 78e minuut: Een schitterende voorzet van Jasper van Dijk wordt door Jesper van Dalen rustig klaar gelegd en snoeihard tegen de touwen gewerkt. Wat een goal!En wat een ontlading. Menigeen zou tevreden zijn met een punt tegen deze sterke tegenstander, maar Zaterdag1 niet. In de 85e minuut geeft Daan Banning voor en Menno schiet binnen! Roda op voorsprong met nog vijf minuten te gaan. Stefan van Ginkel, die al warm liep om voorin de gelijkmaker te forceren, wordt nu ingebracht om de pot dicht te houden. Nog een paar minuten overleven…

Cedric Sangwa komt nog het veld in voor Nigel, maar dan fluit de scheidsrechter af. Een prachtige overwinning voor Zaterdag1, dat de hele wedstrijd bleef geloven in een goed resultaat. Het publiek heeft genoten van een zeer spannende wedstrijd met een voor Roda mooie afloop.

Volgende week de lastige uitwedstrijd bij Breukelen (aanvang 14.30 uur) en de week erop de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Zwaluwen 30 (aanvang 15.00 uur).

Geef een reactie