• U bent ingelogd als:

Prima overwinning SO Soest in Weesp

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Altijd gezellig in Weesp. De knusse tribune die een geheel vormt met de kantine is een must voor elke voetballiefhebber. Een skybox voor het gewone volk. Vanuit je kuipstoeltje lekker overdekt een paar passen naar achteren doen en je kan je broodje of drankje bestellen. Dat mooie voornemen is vandaag op deze winderige, koude en vooral natte zondag een utopie. Want vanwege de gesteldheid van het natuurgrasveld wordt er uitgeweken naar het nabijgelegen kunstgrasveld. Een stuk kleiner dan het hoofdveld en het veld met de plastic sprieten ligt ook nog eens pal in de wind.

De twee handen vol met supporters uit Soest kijken dus vanonder een paraplu naar de verrichten van hun helden of zij volgen het spektakel aan de horizon vanuit de warme kantine. Het voetbal dat de 22 hoofdrolspelers de eerste helft op de mat leggen is nauwelijks de moeite waard om er regels aan te besteden. Soest is sterker en weet een handje vol mogelijkheden te creëren, maar de thuisploeg is even zo vaak verraderlijk in de tegenaanval, Slordig balverlies van Soest op het middenveld zorgt bovendien voor een aantal kansen voor de tegenstander.

Soest, met Dwanley Spijker in de basis, ter faveure van Marouane Ghaddari (niet getraind deze week) bijt zich de tweede helft wel goed vast in de tegenstander en legt meer druk op de verdediging van de gastheren. Het resulteert in een aantal opgelegde kansen. Mitchell Zwart, Rayendall Bitorina, Dwanley Spijker en Dani Schmitz nemen het clubicoon van FC Weesp, doelman Arno Copier, veelvuldig onder vuur. De geroutineerde doelman steekt, zoals zo vaak tegen Soest, in een bloedvorm en wil niet van wijken weten.

Met het inbrengen van Marouane Ghaddari en Jim van den Berg brengt trainer Gerrit Plomp meer snelheid en balvastheid in het elftal en dat is te zien. De druk op het doel van Weesp neemt toe en eindelijk valt, een kwartier voor tijd, het verdiende doelpunt. De goedspelende Dani Schmitz speelt zich prima vrij en met een lage schuiver die uitkomt bij de tweede paal laat hij doelman Copier kansloos.

In het restant van de wedstrijd waarin de wind als een gesel over het veld waait zijn er nog kansen op verdubbeling van de score. De minimale stand blijft op het scorebord staan en de verdediging van Soest komt niet in de problemen.

Een prima, zakelijke overwinning van SO Soest. Hopelijk geeft dat genoeg vertrouwen voor het treffen met Quick aanstaande zondag. De derby wordt gespeeld op de Bosstraat. Graag tot dan!

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Mitchell Zwart, Gido de Hiep, Nico Safarov; Rayendall Bitorina, Bas Tullemans, Milan van Wincoop (70. Jim van den Berg), Niels van der Plaats (70. Marouane Ghaddari), Dwaynley Spijker, Dani Schmitz

 

80. 0-1 Dani Schmitz

Geef een reactie